Carsten Hansen: Jeg kan ikke se det sjove

Landdistriktsministeren har flyttet en landdistriktskonference fra landet og ind til en af de store byer. Men der er intet ironisk i, mener ministeren

Carsten Hansen har besøgt både Ærø og Assens, siden han blev minister for landdistrikterne. (Foto: ekstrabladet.tv)
Carsten Hansen har besøgt både Ærø og Assens, siden han blev minister for landdistrikterne. (Foto: ekstrabladet.tv)

Carsten Hansen (S) har valgt at flytte en konference om landdistrikter fra Skærbæk til Esbjerg - landets femtestørste by.

Læs også: Landdistriktsministeren vil ikke ud på landet

Landdistriktsministeren var netop landet i EU-hovedstaden Bruxelles, da ekstrabladet.dk i eftermiddag fik fat i ham over telefonen.

Carsten Hansen, du er minister for landdistrikter og flytter nu en konference for landdistrikter - fra landet og til byen. Kan du selv se det sjove i det?

- Nej, jeg kan ikke se det morsomme i det. Jeg synes, det er vigtigt at bevare fokus på at skabe vækst og udvikling. Og vi har besluttet, at det var Esbjerg, der er stedet denne gange. Det kan være, det er andre steder næste gang, siger Carsten Hansen til ekstrabladet.dk.

På landet en gang om ugen
Konferencen skulle have være holdt i september, men blev aflyst på grund valget.

- Og jeg har været på besøg i landdistrikter næsten en gang om ugen, siden jeg blev minister: Jeg har været på Ærø, i Assens, i Brønderslev og senest på Lolland og i Guldborgsund, remser Carsten Hansen op.

Temaet for konferencen er også ændret, forklarer han.

- Beslutningstagere og ildsjæle og nogle borgmestre kommer der også med. Og derfor har vi valgt at lægge det uden for København - i Esbjerg.

Carsten Hansen skal testes ved samråd
Men Esbjerg er jo en af landets største byer. Hvorfor ikke holde konferencen i landdistrikterne?

- Fordi vi gerne vil have et andet koncept end den tidligere regering, der mest inviterede ildsjæle. Men vi har valgt at ændre på konceptet og har lagt vægt på at komme uden for Christiansborg. Og Esbjerg har faktisk et meget landdistrikt koblet til sin by, siger Carsten Hansen.

Men kan du godt set det ironiske i, at I har flyttet konferencen væk fra Skærbæk til en af landets største byer?

- Der er det i det, at den var aflyst på grund af valgkampen. Og der kommer en ny regering, der tager et andet initiativ og et andet tema. Og derfor har vi valgt at lægge den i Esbjerg uden for København, siger Carsten Hansen.

Dansk folkeparti kalder beslutningen om at holde landdistriktskonferencen i en by for 'utilstedeligt'. Partiet mener, ministeriet bør nedlægges og kalder nu ministeren i samråd, så han kan redegøre for, 'hvad han selv mener hans arbejdsopgaver består i'.

0 kommentarer
Vis kommentarer