Betalingsringen: Øv, jeg bliver 'sat udenfor'

På skillelinjen: Københavnske Dorte Lindahl kommer til at bo 25 meter uden for betalingsringen. Børnebesøg og indkøb kommer til at koste, vurderer hun

Her imellem det boligbyggeriet og Dorte Lindahls nabobygning kommer betalingsringen til at gå (foto: Lærke Posselt)
Her imellem det boligbyggeriet og Dorte Lindahls nabobygning kommer betalingsringen til at gå (foto: Lærke Posselt)

Ganske vist kommer der til at gå minimum et par år, før betalingsringen med stor sandsynlighed bliver virkelighed, men allerede nu møder den - hvis ikke fra borgerne selv, så i medierne - massiv kritik.

LÆS OGSÅ:

Højst eller ca. Thorning kunne ikke helt huske, hvad der står i hendes eget regeringsgrundlag. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik - 7. feb. 2012 - kl. 12:22 Thorning på glatis om betalingsring

Allermest bitre må være de boligejere, der kan se frem til at havne akkurat på den 'forkerte' side af ringen, der ifølge regeringens udspil kommer til at følge Københavns og Frederiksberg kommunegrænser mod nord og vest.

Koster at besøge børnene
Advokatsekretær Dorte Lindahl er en af dem. Hun bor sammen med sin mand i nummer 143 på Strandvejen kun et stenkast fra den kommende grænse, der kommer til at ligge mellem nabobygningen og et af Københavns kommunale boligbyggerier.

- Vores arbejdspladser ligger nord på, så det er ikke noget problem. Det er det til gengæld, når vi skal besøge vores børn på Amager. Der kommer vi til at betale, fordi vi lige nøjagtigt er havnet på den anden side. Og der er altså langt herfra til Amager på cykel, siger Dorte Lindahl.

LÆS OGSÅ:

Se også: Betalingsring: Tag dog cyklen, dovne hunde!

Hun påtænker efter betalingsringens indførelse at lade bilen stå ved indkøb af dagligvarer - også når der skal handles stort ind i SuperBest på indersiden af ringen.

- Så må vi bare slæbe tingene i stedet, siger hun.

Underlig placering
Mest af alt er Dorte Lindahl dog overrasket over planerne om at lægge ringen, netop hvor hun bor.

- Jeg er faktisk temmelig chokeret over, at man vil lægge den lige her. Der er jo ingen muligheder for parkering, og trafikken er i forvejen temmelig voldsom her. Fremover bliver det kun mere besværligt for ambulancer og anden gennemkørsel at komme igennem, hvis endnu flere skal parkere her, lyder det fra Strandvejsbeboeren.

LÆS OGSÅ:

Se også: Thorning afliver S-forslag om dyr parkering

Hun og manden parkerer til dagligt deres egen bil på en af de pladser, deres andelsforening stiller til rådighed. Men det ville blive anderledes, hvis de havde haft jobs inde i byen.

- Så havde vi helt klart tænkt mere taktisk og var begyndt at parkere inden for den kommende betalingsring. Så måtte vi gå hen til vores lejlighed, siger Dorte Lindahl.

1 af 3 Dorte Lindahl ærgrer sig over, at betalingsringen skal gå, lige hvor hun bor (privatfoto)
2 af 3 Betalingsringen kommer her til at krydse Strandvejen ved skellet mellem Københavs Kommune og Gentofte Kommune. Dorte Lindahl kommer til at bo på den ydre side (foto: Lærke Posselt/grafik: Magnus Bjerg)
3 af 3 Her imellem det boligbyggeriet og Dorte Lindahls nabobygning kommer betalingsringen til at gå (foto: Lærke Posselt)
0 kommentarer
Vis kommentarer