Det er sgu ikke tal-fusk

SF's Jesper Petersen mener, at beregningerne bag betalingsringen er efter bogen

- Der er sgu ikke noget tal-fusk her.

SF’s politiske ordfører, Jesper Petersen, nægter pure, at hans parti og Socialdemokraterne har holdt sandheden om overskuddet på betalingsringen skjult for vælgerne.

Læs:S og SF fuskede med ring-milliarder

Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Magnus Heunicke, har ellers oplyst, at det påståede overskud på to mia. kr. tog udgangspunkt i en vismandsrapport fra 2006. I den fremgår det, at det vil koste bilisterne 40 kr. at krydse ringen i myldretiden og 20 kr. resten af døgnet, hvis pengene skal hjem.

Lavede egne beregninger
De tal har Socialdemokraterne og SF dog ikke fortalt vælgerne om. I stedet har partierne konkretiseret, at det ville koste højest 25 kr. at krydse ringen – og blot 15 kr. de to første år.

Men i modsætning til sin socialdemokratiske kollega, afviser Jesper Petersen, at man har benyttet sig af vismændenes beregninger.

- Socialdemokraterne og SF’s økonomer lavede vores egne beregninger med udgangspunkt i de data, der var tilgængelige. Her fremlagde vi et forslag til placering og prisstruktur, siger Jesper Petersen.

Det er dog ikke blot Magnus Heunicke, der har oplyst, at S og SF faktisk tog udgangspunkt i vismændenes rapport. Det samme har en af SF’s økonomer, nu særlig rådgiver for Ole Sohn, Nis Graulund, fortalt til Ekstra Bladet.

Det er ikke hård videnskab
Jesper Petersen, hvordan kan I blive ved med at holde fast i, at I vil få et provenu på to mia. med jeres takster?

- Det er et meget komplekst regnestykke, når man laver en trængselsring. Man kan putte mange forskellige forudsætninger ind. Det er ikke hård videnskab. Vi lavede vores egne beregninger med baggrund i de data, der var tilgængelige på det tidspunkt.

- Nu er der udsigt til, at provenuet bliver betydeligt mindre. Det må vel betyde, at jeres regnestykke ikke var godt nok?

- Man vil se, hvordan provenuet bliver, når vi fremlægger lovforslaget. Det afhænger både af prisstruktur, placering og rabatter, siger Jesper Petersen.