S og SF fuskede med ring-milliarder

S og SF skjulte sandheden om milliard-regnestykket bag betalingsringen

Under valgkampen fortalte Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal intet om det sande regnestykke bag betalingsring-milliarderne (Foto: Jens Dresling)
Under valgkampen fortalte Helle Thorning-Schmidt og Villy Søvndal intet om det sande regnestykke bag betalingsring-milliarderne (Foto: Jens Dresling)

Historien om den omstridte betalingsring tager nu en helt ny drejning.

Sandheden bag de påståede årlige indtægter fra betalingsringen på to milliarder kroner, der skal gå til den kollektive trafik, er nemlig den, at S og SF under valgkampen fuskede med tallene.

Læs: Thorning på glatis om betalingsring

Den socialdemokratiske politiske ordfører Magnus Heunicke oplyser over for Ekstra Bladet, at S og SF’s regnestykke ’tog udgangspunkt i vismændenes rapport’.

Heunicke henviser her til Det Økonomiske Råds 2006-forårsrapport om samfundsøkonomien. Kapitel III på 112 sider hedder ’Trafik, trængsel og infrastruktur’.

De hemmelige 40 kroner
Vismands-rapporten omtaler ganske rigtigt et årligt overskud på godt to milliarder kroner. Men S og SF har fuldstændig fortiet, at de to milliarder kr. i kassen – ifølge vismandsrapporten – kræver en ring-afgift på 40 kr. pr. gang i hele myldretiden og 20 kr. i resten af døgnets 24 timer. I alle ugens syv dage.

S og SF har aldrig nævnt tallet 40 kroner. Hverken før, under eller efter valgkampen i august-september sidste år.

Beregn selv:

Se også: Beregn selv: Så meget koster betalingsringen for dig

Tværtimod konkretiserer S og SF under valgkampen, at ring-afgiften pr. gang højst ville blive på 25 kroner pr. passage – og i øvrigt højst 15 kroner pr. passage de første to år.

Selv om S-SF altså spiller ud med markant lavere ring-afgifter end vismændene, så fastholder S-SF samtidig behændigt vismændenes indtægter på de nævnte to milliarder kroner.

Vi regnede ikke efter
Den socialdemokratiske, politiske ordfører Magnus Heunicke erkender ikke direkte fusk, men måske nok en vis passivitet:

- Vi begyndte først for alvor at regne tallene igennem, da vi overtog regeringsmagten i begyndelsen af oktober sidste år. Der fik vi hjælp af embedsapparatet.

Læs også:

Se også: Betalings-Villy lægger pres på Helle

- Hvordan kan I så skrive i regeringsgrundlaget, at I regner med et årligt provenu på to milliarder kroner?

- Det er et politisk valg. Det er os politikere, der afgør hvor meget det skal koste at køre ud og ind af trængselsringen, siger Magnus Heunicke til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har uden held forsøgt at få flere SF’ere i tale om regnestykket bag de to milliarder kroner.

Læs meget mere og fup-regnestykket bag betalingsringen dagens Ekstra Bladet

0 kommentarer
Vis kommentarer