Børsting åben for flere Venstre-møder

I seng med fjenden: LO-formand Harald Børsting deltog i dag i Venstres gruppemøde. Han afviser ikke, at der kommer flere af slagsen

- En anden dag inviterer jeg måske Venstre over til mig for at høre dem lidt mere om deres holdninger, siger Harald Børsting (Foto: ekstrabladet.dk).
- En anden dag inviterer jeg måske Venstre over til mig for at høre dem lidt mere om deres holdninger, siger Harald Børsting (Foto: ekstrabladet.dk).

Danmarks største parti havde i dag en noget uventet gæst til deres gruppemøde. LO-formanden Harald Børsting gæstede nemlig mødet, hvor dagsordenen var de kommende trepartsforhandlinger.

- Der var en fri og ordentlig debat, hvor jeg fik mulighed for at komme med mine synspunkter i forhold til de udfordringer, der venter Danmark. Og jeg nævnte 2-3 ting, som de har gjort, der er helt fjogede. Jeg fremhævedet blandt andet omlægning skattefradaget på de faglige kontingenter og efterlønsordningen, som er uklog, sagde Harald Børsting efter mødet.

- Tror du ikke bare, at Venstre havde inviteret dig for at promovere sig som et arbejderparti?

- Næh, sådan kigger jeg ikke på verden. Jeg deltager og udbreder mine holdninger der, hvor der er mulighed for det. Det er ikke ukendt for os at arbejde sammen med Venstre, der har siddet i chefstolen i 10 år som regering. Vi kender Venstre og deres folk.

Harald Børsting vil da heller ikke udelukke, at der kommer flere møder i den nærmeste fremtid.

- Vi prøver at få en fælles forståelse for udfordringerne i fremtiden. En anden dag inviterer jeg måske Venstre over til mig for at høre dem lidt mere om deres holdninger, siger han.

LÆS OGSÅ:Manden bag mødet var Venstres gruppeformand, Kristian Jensen. Han afviser, at Harald Børsting blev inviteret for at promovere Venstre som et arbejderparti.

- Nej, vi er et arbejdparti. Det behøver vi ikke gæster for at bevise. Du kan bare se på vores vælgere. Vi er det moderne lønmodtagerparti, siger Kristian Jensen.

Men derfor regner gruppeformanden dog ikke med en fremtrædende rolle i trepartsforhandlingerne, der som udgangspunkt står mellem regeringen, arbejdsgiverne og lønmodtagerne.

- Harald har jo ikke givet tilsagn om et fælles hulemøde. Men det her møde er starten på en proces, der skal lede frem til trepartsforhandlingerne. Vi er selvfølgelig ikke enig i alt, men vi er enige om at arbejdsstyrken skal udvides, og vi er enige om, den danske økonomi skal styrkes, siger Kristian Jensen og tilføjer:

- For os handler det bare om at komme ud med den stærkest mulige løsning. Så må vi se, hvilken rolle vi får.

0 kommentarer
Vis kommentarer