Thorning erkender fejl om regeringsprogram

Statsminister Helle Thorning-Schmidt citerede tirsdag lodret forkert fra sit eget regeringsgrundlag.

Helle Thorning-Schmidt undskylder, at TV2 har bedre styr på Socialdemokraternes partiprogram end statsministeren selv. (Foto: Ekstrabladet.dk)
Helle Thorning-Schmidt undskylder, at TV2 har bedre styr på Socialdemokraternes partiprogram end statsministeren selv. (Foto: Ekstrabladet.dk)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kryber til korset og erkender, at hun på sit ugentlige pressemøde fejlciterede sit eget regeringsgrundlag.

- Der er ikke så meget at rafle om. Jeg anerkender blankt, at TV2s politiske redaktør netop på spørgsmålet om trængselsringen har læst regeringsgrundlaget bedre, end jeg havde, da jeg stod op i morges, siger Thorning i en mail til Ritzau.

Det var spørgsmål fra en journalist fra TV2, som førte til fejlen.

Helle Thorning-Schmidt citerede ikke bare forkert fra regeringsgrundlaget, da hun hårdt presset besvarede en byge af spørgsmål om betalingsringen på sit ugentlige pressemøde.

LÆS OGSÅ:Statsministeren korreksede også den journalist, der rent faktisk citerede korrekt fra S-R-SF-regeringens katalog over, hvad man vil med magten.

- De ting, vi har skrevet i regeringsgrundlaget, dem agter vi at gennemføre, lød det indledningsvist fra statsministeren.

- Betyder det, at provenuet vil være cirka to milliarder kroner om året, ville en journalist fra TV2 vide med henvisning til regeringsgrundlaget.

- Det står der ikke, lød det bestemt fra Thorning, som tilføjede:

- Højst, står der.

Men det er lodret forkert.

Der står rent faktisk, at overskuddet "forventes at udgøre ca. to milliarder kr.".

LÆS OGSÅ:

Se også: Thorning: Du må kun købe 20 cigaretter

Netop det forventede overskud fra betalingsringen har været årsag til, at selve lovforslaget om ringen er trukket i langdrag.

- Jeg synes, du skal læse regeringsgrundlaget, lød de sidste formanende ord til TV2-journalisten.

Statsministeren kom i det hele taget under hård beskydning om betalingsringen på sit pressemøde. Regeringen har i den seneste tid konstant filet af det beløb, som man forventer at få ud af en betalingsring omkring hovedstaden.

Regeringsgrundlaget slår fast, at regeringen vil lave en ordning, der kan give "ca. to milliarder" kroner til den kollektive trafik.

Nu er det beløb ifølge flere medier nede på under en milliard - måske helt nede på 7-800 millioner kroner.

0 kommentarer
Vis kommentarer