S vil tillade dyrere parkering

S vil give kommunerne lov til at tjene mere på parkering, selv om det kan betyde dyrere p-pladser

(Foto: Ole Steen)
(Foto: Ole Steen)

Det kan blive endnu dyrere for danskerne at parkere bilen.

Socialdemokraterne varsler nemlig et lovforslag, som vil fjerne loftet over, hvor meget kommunerne må tjene på parkerede biler, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten tirsdag.

- Kommunerne skal have lov til at styre trafikken, og det kan de blandt andet gøre ved at øge priserne på parkering, siger trafikordfører Rasmus Prehn (S) til Jyllands-Posten.

- Det er ensbetydende med, at prisen vil stige nogle steder, men det kan også være, at den falder andre steder, tilføjer han.

Dermed får kommunerne et afgiftsvåben tilbage, som den tidligere VK-regering suspenderede for netop at dæmpe prisstigningerne.

Parkeringsindtægterne i Københavns Kommune steg fra 102 millioner kroner i 2004 til 354 millioner kroner i 2010.

Derfor blev der sidste år indført et loft, som betød, at kommunerne skulle aflevere en stor del af højere afgifter til staten.

Forslaget kommer midt i debatten om betalingsringen. Her har flere københavnske omegnskommuner bedt om et værn mod pendlertrafik til S-togsstationerne. Flere kommuner på Sjælland har da også tænkt sig at hæve priserne som følge af forslaget.

Læs: Betalingsring er en københavnerskat

De Konservative er langt fra begejstrede for Socialdemokraternes forslag om at fjerne loftet.

- Dette er et led i Socialdemokraternes straffeekspedition imod landets bilister, og det risikerer at blive en ny skatteskrue, som bruges til at øge de kommunale indtægter, mener K-formand Lars Barfoed ifølge Jyllands-Posten.

Rasmus Prehn siger til avisen, at forslaget vil blive fremsat inden for den nærmeste fremtid.