Se Thors nye lokkemad

Godbid skal dulme protester mod betalingsring

Søndagsbilister slipper for en ekstraregning. Den kommende betalingsring bliver gratis at passere om søndagen.  (Foto: Mik Eskestad)
Søndagsbilister slipper for en ekstraregning. Den kommende betalingsring bliver gratis at passere om søndagen. (Foto: Mik Eskestad)

Det bliver gratis at køre ind og ud af København om søndagen.

Ekstra Bladet erfarer, at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) er ved at lægge sidste hånd på det lovforslag om den københavnske betalingsring, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) ventes at fremlægge en af de kommende dage.

Læs mere: Betalingsring betaler sig bedre end veje

Og som noget nyt er SF klar til at gøre det gratis at køre over betalingsringen om søndagen. Dermed kan de bilfrie søndage, som oliekrisen skabte i 70'erne, blive til bilsøndage, når betalingsringen kommer.

Weekendbetaling har blandt andet været under hård kritik fra københavnske fodboldklubber, som kunne se frem til store udgifter på vej til kampe.

Symbolsk betaling

Thor Möger Pedersen og finansminister Bjarne Corydon (S) har brugt den seneste uge på at nå frem til et kompromis, som Socialdemokraterne, SF, Radikale og Enhedslisten kan blive enige om.

Takster og ikke mindst undtagelser har været de store stridspunkter. Da ordførerne ikke kunne blive enige, blev opgaven først og fremmest overladt til Thor Möger Pedersen, der skal klappe alt af med Bjarne Corydon.

Læs mere: Minister lufter rabat til handicappede

SF har hidtil stået fast på, at bilisterne skulle betale alle 24 timer i ugens syv dage, men efter pres fra Radikale og Socialdemokraterne har Thor Möger Pedersen valgt at bløde lidt op.

R og S ønsker også, at lørdagen skal være betalingsfri, men her skulle Thor Möger Pedersen have fået at vide af sine partifæller, at der skal være en symbolsk betaling i tidsrummet 10-17.

Hvad mener du? Hvornår skal det være gratis at køre gennem betalingsringen? Deltag i debatten under artiklen.

1 af 2 Thor Möger Pedersen fører ordet for SF. Han har godkendt, at søndagsbilister slipper gratis gennem betalingsringen. (Foto: Per Folkver)
2 af 2 Søndagsbilister slipper for en ekstraregning. Den kommende betalingsring bliver gratis at passere om søndagen. (Foto: Mik Eskestad)
0 kommentarer
Vis kommentarer