SF: Skær børnecheck og fleksjob

Villy Søvndal vil beskære børnechecken til de rige og deres muligheder for fleksjob. R kræver kompensation

Højtlønnede i fleksjob skal regne med at blive beskåret, og børnechecken skal indrettes, så den ikke længere sendes i lommerne på velstillede børnefamilier.

Sådan lyder nogle af SF's krav forud for forhandlingerne om de økonomiske reformer, der snart vil pille afgørende ved velfærdssamfundets kontante ydelser til borgerne. Det skriver Politiken.

- Jeg kan ikke forstå inde i mit hoved, at vi brandskatter almindelige, hårdtarbejdende lønmodtagere for at sende pengene videre til velhavende børnefamilier.

- Det er fuldstændig socialt skævt. Vi kigger på fordelingen, så det er de bredeste skuldre, der skal bidrage mest, siger SF's formand, Villy Søvndal, til Politiken.

Partiets overordnede mål med reformerne er, at mere end halvdelen af den samlede befolkning kommer i beskæftigelse mod 48,9 procent i dag.

Debatten om børnechecken blussede op efter nytår, hvor både statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) sagde, at regeringen ikke ser nogen hellige køer i reformdebatten.

Men regeringspartierne er langtfra enige. Både Vestager og Thorning har advaret om, at man risikerer at mindske arbejdsudbuddet, hvis de riges børnecheck bliver beskåret, fordi det vil øge marginalskatten.

De Radikales skatteordfører, Nadeem Farooq, kræver, at højtlønnede børnefamilier skal kompenseres for tab af børnecheck.

- Hvis man tager børnechecken fra de rigeste og ikke gør andet, så er der de facto tale om en højere marginalskat til de højtlønnede.

- Det er ikke vores intention, at vi skal fjerne eller graduere børnechecken uden at gøre noget andet. Det kan ikke stå alene, siger Nadeem Farooq.

0 kommentarer
Vis kommentarer