DF støtter hurtigere afghansk exit

Til DF's tilfredshed ventes afghanerne allerede fra midten af 2013 at stå for de fleste sikkerhedsopgaver

(Arkivfoto: Thomas Sjørup)
(Arkivfoto: Thomas Sjørup)

Det kan ikke gå hurtigt nok med at få de danske soldater hjem fra Afghanistan.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkeparti, efter at forsvarsminister Nick Hækkerup (S) har meldt ud, at de afghanske sikkerhedsstyrker allerede fra midten af 2013 forventes at stå for broderparten af sikkerhedsopgaverne i det borgerkrigsplagede land.

Efter Natos plan skal sikkerhedsstyrkerne først overtage det fulde ansvar for sikkerheden med udgangen af 2014.

- Det er svært at vurdere, om det er realistisk, siger Dansk Folkepartis udenrigsordfører, Søren Espersen, og fortsætter:

- Men hvis regeringen og forsvaret siger, at det kan lade sig gøre, så er det kun godt. Vi er jo allerede i gang med at afvikle den militære mission.

Nick Hækkerups udmelding kommer, efter den amerikanske forsvarsminister, Leon Panetta, har sagt, at Nato "forhåbentlig" allerede fra midten eller slutningen af 2013 kan foretage en overgang fra kamprollen og til rollen som træner, rådgiver og hjælper i Afghanistan.

Leon Panettas udtalelser faldt på vej til et møde torsdag i den belgiske hovedstad, Bruxelles, med hans kollegaer i den vestlige forsvarsalliance.

Ifølge den danske forsvarsminister understregede hans amerikanske kollega dog på mødet, at der ikke er nogen ændringer i USA's tidsplan, som stadig har 2014 som deadline.

Det er det tidspunkt, Nato og Afghanistan blev enige om på forsvarsalliancens topmøde i den portugisiske hovedstad, Lissabon, i november 2010.

- Jo før vi kommer ud af Afghanistan, jo bedre. Vi har jo allerede truffet beslutningen om at trække os ud. Og derfor bør vi selvfølgelig også følge amerikanerne og briternes beslutninger, siger Søren Espersen.

0 kommentarer
Vis kommentarer