Socialdemokraterne aflyser boligpakken

Valgkampens boligpakke er død og vil skade boligmarkedet, mener Socialdemokraternes ordfører, Magnus Heunicke

Det dybfrosne boligmarked kan slet ikke optøs ved at genoplive boligpakken, som i år skulle suspendere tinglysningsafgiften, ejendomsværdiskatten og grundskylden for boligkøberne.

Sådan siger Socialdemokraternes politiske ordfører Magnus Heunicke.

- Det vigtigste, man kan gøre, er at holde ro om boligmarkedet samt skabe vækst og beskæftigelse. Det er helt afgørende, at folk ved, hvad de kan regne med, når de skal investere i deres bolig, siger Magnus Heunicke.

I valgkampen foreslog både Socialdemokraterne og VK-regeringen en boligpakke, som suspenderede tinglysningsafgift, ejendomsværdiskat og grundskyld. Rabatten på skat og grundskyld kunne højst give boligkøbere en gevinst på 20.000 kroner.

Boligpakken gled ud af S-R-SF-regeringens grundlag. Til gengæld har regeringen lovet at holde såvel rentefradraget som ejendomsværdiskatten i ro i denne valgperiode, altså indtil 2016.

Det vil ifølge Magnus Heunicke være "dybt skadeligt" at genoplive boligpakken.

- Så ville ingen købe hus eller lejlighed, men vente på at spare 20.000 kroner. Mange eksperter har også sagt, at boligpakken ikke er den medicin, som skal til nu, siger han.

Boligpriserne er styrtdykket 8,5 procent i det seneste år ifølge tal fra Danmarks Statistik. I november 2011 faldt priserne 2,1 procent.

- Hvis nogle partier prøver at genåbne boligpakken, gør de hussælgerne en bjørnetjeneste. Så vil køberne vente. Det er det sidste, man har brug for på boligmarkedet, siger Magnus Heunicke.

0 kommentarer
Vis kommentarer