Omstridt grænsekontrol gav ekstra 88 sager

Regeringen hævdede, at den ekstra grænsekontrol gav få fangster. DF mener, at nye tal afslører andet billede

Dansk Folkeparti anklager nu regeringen for at have fejlinformeret Folketinget om effekten af den omstridte - og nu nedlagte - grænsekontrol.

Anklagen kommer, efter at skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) i november konkluderede, at den daværende VK-regering og Dansk Folkepartis aftale om de ekstra toldere ikke havde givet en "nævneværdig" forøgelse af beslaglagte varer.

Nu viser en ny opgørelse fra justitsminister Morten Bødskov (S) imidlertid, at Syd- og Sønderjyllands Politi som følge af Skats toldkontrol fra den 15. juni til den 15. november i alt fik overdraget 88 sager.

- Når skatteministeren gik ud og sagde, at toldkontrollen var ren symbolpolitik og ikke havde været til verdens nytte, så var det misinformation uden sidestykke, siger Dansk Folkepartis næstformand, Peter Skaarup, og fortsætter:.

- Et er, at man kan være politisk uenig, men en minister skal stadig give fair og rigtige oplysninger.

- Oplysningerne svarede heller ikke til det billede, vi hørte om.

Ifølge opgørelsen har der blandt andet været to sager vedrørende menneskesmugling, to sager om indrejseforbud samt flere beslaglagte våben, dopingmidler og khat.

Skatteminister Thor Möger Pedersen afviser beskyldningen om at have vildledt Folketinget.

Han henviser over for Ritzau til, at en rapport fra Skat i efteråret konkluderede, at grænseindsatsen "ikke i sig selv har givet en nævneværdig forøgelse af beslaglagte varer mv".

Derfor beskylder SF's politiske ordfører, Jesper Petersen, nu Peter Skaarup, for at manipulere med tallene:

- Det er sådan set Skat, der vurderer, at den stationære toldindsats ikke i sig selv kunne siges at have nogen nævneværdig effekt. Skaarup gør sig skyldig i grov manipulation, siger han.