SF: Vi bør overveje flop-helikopters fremtid

Man bør overveje, om lægehelikopter på Sjælland er pengene værd, mener SF's Jonas Dahl

SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl. (Foto: Jens Dresling)
SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl. (Foto: Jens Dresling)

Ekstra Bladet kan i dag afsløre, at den livsvigtige lægehelikopter på Sjælland slet ikke kan komme i luften, hvis det er mørkt eller tåget.

Det får SF's sundhedsordfører, Jonas Dahl, til at sætte spørgsmålstegn ved, om helikopteren er et godt nok alternativ til ambulancerne på jorden.

- Det er klart, at helikopterne skal flyve relativt mange timer, hvis de skal være et reelt alternativ til det eksisterende beredskab

- Hvis problemet er det samme med alle helikoptere, så skal man overveje, om det er prisen værd. Men det for tidligt at gå ind i den diskussion, siger Jonas Dahl til ekstrabladet.dk.

Læs også: Heliflopteren

V vil ikke droppe helikopteren
Den sjællandske lægehelikopter har base i Ringsted og dækker Region Sjælland og Region Hovedstaden - når den altså kan komme op at flyve. Det er en ny evaluering, som en gruppe af sundhedsfagligt personale har udarbejdet, som viser helikopterens fatale begrænsninger.

- Jeg har en klar forventning om, at man bruger evalueringen, når man skal beslutte, om ordningen skal fortsætte, konstaterer Venstres sundhedsordfører, Sophie Løhde.

- Bør dette sætte spørgsmålstegn ved, om ordningen skal være permanent?

- Ikke set med mine øjne. Vi bør diskutere indholdet af ordningen, og dermed også hvilket grej den skal være udstyret med.

Den hidtidige forsøgordning med helikopteren på Sjælland har været betalt af Trygfonden, men fra i år har staten overtaget driften. Årlig pris: 23 mio. kr.

Køb Ekstra Bladet og læs meget mere om 'heliflopteren'.