Annonce:
Annonce:

Byrådspolitikere om Bo Asmus: Det tyder på fusk

Sagen om Bo Asmus Kjeldgaards boligforhold bør undersøges nærmere, tilkendegiver flere københavnske byrådspolitikere over for ekstrabladet.dk.

Bo Asmus Kjeldgaard fortalte Frederiksberg Kommune, at han havde boet lige så meget i sin egen lejlighed på Amager som hos sin kæreste på Frederiksberg. Det passer ikke. (Foto: Jakob Jørgensen)
Bo Asmus Kjeldgaard fortalte Frederiksberg Kommune, at han havde boet lige så meget i sin egen lejlighed på Amager som hos sin kæreste på Frederiksberg. Det passer ikke. (Foto: Jakob Jørgensen)
Annonce:
Følg Politik

- Det tyder på fusk, og derfor skylder vi simpelthen de københavnske skatteydere at få undersøgt denne sag til bunds.

Så klare er reaktionerne fra flere politikere på Københavns Rådhus ovenpå Ekstra Bladets nye afsløringer i sagen om Bo Asmus Kjeldgaards (SF) boligforhold, der sidste år tvang den tidligere teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune til at gå af.

LÆS OGSÅ: Sådan slap fupborgmester: Stak kommunen en løgn

De nye oplysninger, som Ekstra Bladet er kommet i besiddelse af, viser, at SF-borgmesteren ikke fortalte sandheden om sin flyttedato, da han henvendte sig til Frederiksberg Kommune for at melde flytning fra København til Frederiksberg Kommune - og dermed 'snød' han sig til et gyldent håndtryk på 728.408 kroner samt en årlig pension på 369.749 kroner fra han fylder 60 år.

Annonce:

- Det drejer sig om ret mange penge, som folk har arbejdet hårdt for at spytte i kommunekassen, og derfor undrer det mig, at det ikke er blevet undersøgt nærmere. Det virker jo som om, at der er gjort lidt grin med systemet, og det kan vi selvfølgelig ikke finde os i, lyder det fra det konservative medlem af Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov.

Læs mere:

Bo Asmus Kjeldgaard løj til det sidste

Også Dansk Folkeparti mener, der er behov for at undersøge sagen nærmere.

- Der er ingen tvivl om, at Københavns Kommune burde undersøge den her sag til bunds. Jeg forstår simpelthen ikke, hvordan sagen bare kan have gået i glemmebogen på den her måde, siger Dansk Folkepartis gruppeformand Carl Christian Ebbesen til ekstrabladet.dk.

Læs mere:

Fedt job klar til skandaleborgmesteren

- I det hele taget mener jeg, at SF har et stort forklaringsproblem i forhold til, hvorfor de overhovedet lod Bo Asmus Kjeldgaard stille op, når de givetvis vidste, at han boede på Frederiksberg. Men når han så oven i købet har så klart et økonomisk motiv til at lyve over for Frederiksberg, så er det jo hul i hovedet, at det ikke er blevet undersøgt nærmere.

Ifølge formanden for SF i København er der dog ikke behov for at undersøge noget som helst.

Annonce:

- Nej, overhovedet ikke. Det ville være spild af skattekroner, siger Jens Mandrup Rasmussen til ekstrabladet.dk.

- Men er det ikke også spild af skattekroner, hvis Bo Asmus Kjeldgaard har fået næsten 730.000 kroner af skatteborgernes penge, som han ikke skulle have haft?

- Det mener jeg jo så også, at han har været berettiget til at få. Han stoppede og fik så en fratrædelse, som han har haft krav på. Det er ikke dokumenteret, at det skulle forholde sig anderledes, lyder det fra SF-formanden for København.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Fra i dag skal hun kaldes for Sylteminister
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: