Annonce:
Annonce:

Joachim B. om sociale ydelser til rige: Håbløst

Sociale ydelser til de rigeste i samfundet skal afskaffes, mener Joachim B. Olsen(LA). Men hvis det sker, skal skatten også sænkes

Joachim B. Olsen vil gerne selv slippe for børnepenge, hvis han kan få lov itl at betlae mindre i skat (Foto: Ole Frederiksen)
Joachim B. Olsen vil gerne selv slippe for børnepenge, hvis han kan få lov itl at betlae mindre i skat (Foto: Ole Frederiksen)
Annonce:
Følg Politik

- Det er så åndssvagt. Det er ineffektivt. Og jeg synes, at det er en hel håbløs ordning, siger Joachim B. Olsen (LA) til ekstrabladet.dk.

Årsagen, til den tidligere kuglestøders vrede er, at Ekstra Bladet i dag kan afsløre, at ministrene i alt modtager 320.000 i børnepenge. En ordning som, Joachim B. Olsen mener, skal afskaffes hurtigst muligt.

Fed socialhjælp til ministre: 320.000 kroner i børnecheck

- Man skal aftrappe de her ydelser. Der er ingen grund til, at vi har en stat, der skal hjælpe folk, som godt kan klare sig selv.

- Bjarne Corydon får cirka udbetalt 48.000 kroner om året i børnepenge. Er det ok?

- Det er jo absurd. Hvorfor skal han betale en høj skat, for så at give ham nogle af pengene tilbage. Det giver jo ikke nogen mening. Han kan jo sagtens klare sig uden, siger Olsen til ekstrabladet.dk og tilføjer:

- Men hvis han ikke skal have børnepenge, så skal han jo selvfølgelig betale mindre i skat.

Annonce:

LÆS OGSÅ: Fair løsning - de rige skal da have socialhjælp

Bestikkelse fra staten
Joachim B. Olsen modtager selv børnepenge, og dem agter han at beholde så længe han skal betale topskat.

- Det irriterer mig grænseløst, at jeg selv får børnepenge. Jeg kan sagtens klare mig selv. Lad mig da beholde pengene i første omgang, i stedet for at jeg skal have de her ’barnepige’-penge. Det er jo ren bestikkelse fra staten, siger liberal alliances beskæftigelsesordfører mens han peger på den omfordeling, der finder sted i samfundet, som det egentlige problem i debatten.

- Vi har skabt et samfund, hvor de 90 procent rigeste omfordeler til de 90 procent fattigste. Altså, vi omfordeler bare pengene til os selv. Det er absurd, og det giver altså bare ikke nogen mening.

Ifølge Joachim B. Olsen, er der bred enighed i Liberal Alliance om, at ordningen er ’fjollet’, men partiet har endnu ikke et konkret forslag på bordet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: