Annonce:
Annonce:

S-politikere: Udskyd betalingsringen

Storkøbenhavnske S-politikere møder transportministeren med en utvetydigt krav: Udskyd betalingsringen.

Annonce:
Følg Politik

Socialdemokratiske borgmestre og byrådsmedlemmer fra hele hovedstadsområdet afviser på forhånd det bompengeforslag, som transportminister Henrik Dam Kristensen (S) er på vej med.

Dette sker kun få uger før, at regeringen fremlægger et egentligt lovudkast for en betalingsring i København, skriver Berlingske fredag.

Kravet fra lokalpolitikerne er faktisk i den helt modsatte grøft.

To tredjedele af de 89 socialdemokratiske lokalpolitikere, der har svaret i en undersøgelse foretaget af Berlingske Research, kræver nemlig i stedet, at regeringen helt dropper betalingsringen eller udskyder projektet, indtil der er råd til milliardinvesteringer i bedre kollektiv trafik og mærkbare takstnedsættelser.

- Jeg mener ikke, det er fair at indføre betalingsringen på nuværende tidspunkt. Vi har i dag en kollektiv trafik, som ikke lever op til behovene, og som er urimelig dyr. Udbyg den kollektive trafik først. Derefter kan betalingsringen indføres, siger Claus Larsen (S), der er byrådsmedlem i Roskilde, til avisen.

Cirka halvdelen af S-politikerne frygter, at betalingsringen vil koste partiet stemmer ved kommunalvalget i 2013.

Men transportminister Henrik Dam Kristensen afviser blankt at udskyde lovforslaget.

- Jeg ville da ønske, at der var råd til milliardinvesteringer, men statens underskud er 100 milliarder kroner. Nu vedtager vi en skattelov og øremærker samtidig trængselsafgifterne til infrastruktur i Storkøbenhavn de næste mange år, siger han og fortsætter:

- Og med de 800 millioner kroner, der er afsat, kan vi også begynde at forbedre kapaciteten i togene og gennemføre andre ting.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: