Annonce:
Annonce:

Nu kan Thornings skattepapirer komme frem

Kommission får frie hænder til indkalde vidner og inddrage Thornings skattepapirer i undersøgelse

Statsministerens skattepapirer kan nu måske komme frem. (Foto: Michel Euler)
Statsministerens skattepapirer kan nu måske komme frem. (Foto: Michel Euler)
Annonce:
Følg Politik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har hidtil ikke ønsket at fremlægge sine skattepapirer, men det kan hun blive nødt til nu.

Justitsminister Morten Bødskov (S) giver nemlig en kommende undersøgelseskommission frie hænder til at indkalde vidner og lade Helle Thorning og Stephen Kinnocks skattepapirer indgå i sagen.

- Det er op til undersøgelseskommissionen at tilrettelægge og arbejdet, og hvis den finder det relevant at inddrage oplysninger fra skattesagen i arbejdet, så kan det gøre det, siger Morten Bødskov.

Han fastslår, at regeringens oplæg er, at kommissionen får to år til sit arbejde. I den periode skal kommissionen komme helt til bunds i det påståede magtmisbrug i Skatteministeriet.

Ifølge Morten Bødskov skal kommissionen i den forbindelse undersøge to centrale spørgsmål:

Annonce:

Det første er, om Venstres ministre og deres rådgivere har forsøgt at udøve politisk pression for at få Skat til at afgøre Helle Thorning-Schmidts skattesag på en måde, som kunne skade hendes muligheder for at blive statsminister.

Det andet spørgsmål er, hvem der ulovligt lækkede indholdet af afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts sag til B.T. Det spørgsmål er politiet allerede i gang med at undersøge, men politiet vil nu afvente kommissionens arbejde.

Det sker blandt andet, fordi Ekstra Bladets chefredaktør Poul Madsen og journalist Jan Kjærgaard kun ønsker at vidne for kommissionen.

Ekstra Bladet har afsløret, at de blev kontaktet af Troels Lund Poulsens særlige rådgiver Peter Arnfeldt, som ulovligt tilbød avisen personfølsomme oplysninger fra Helle Thorning-Schmidts skattesag.

- Der er tale om alvorlige spørgsmål, som angår det fundament, som vores samfund bygger på. Man skal kunne stole på, at myndigheder kun afgør sager på objektive kriterier og ikke lader sig styre af politiske hensyn, siger Morten Bødskov.

Regeringen vil nu diskutere oplægget til kommissionen med de øvrige partier, og håbet er at få bred opbakning, siger Morten Bødskov. Han orienterede personligt Venstres formand Lars Løkke Rasmussen om indholdet i regeringens oplæg onsdag morgen.

/ritzau/

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Troede det var en hund

Annonce:
Inflation er den største ødelægger af almindelige menneskers økonomi
AFSLØRINGAFSLØRING
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: