Annonce:
Annonce:

Johanne klar til at smide rygebokse ud af Borgen

Det er vigtigt at lytte til de ansatte, derfor er Johanne Schmidt-Nielsen klar at droppe rygeboksene på Christiansborg

Annonce:
Følg Politik

Selv om ekstrabladet.dk støder på Johanne Schmidt-Nielsen i én af Christiansborgs rygebokse, så er den populære Enhedslisten-politiker ikke afvisende over for, at smøg-pauserne fremover skal foregå uden for Borgen.

For de ansatte i Folketinget vil nemlig helst af med de fire rygebokse på Christiansborg. Og det ønske bør man tage alvorligt, mener Johanne Schmidt-Nielsen.

- Det gælder først og fremmest om at forhindre passiv rygning, og derfor er det godt med rygeboksene. Men det er klart, at hvis de ansatte vil af med dem, så skal vi lytte til det, siger hun.

- Som ryger hvordan vil du så have det med at skulle ned på gaden for at ryge?

- Det er da selvfølgelig irriterende at skulle ned på gaden, hver gang man skal ryge. Men igen: Hvis de ansatte vil af med rygeboksene, så er det noget, vi bør se på.

Fungerer fint andre steder
- Det vil sikkert også betyde, at man ryger mindre. Jeg har tidligere været på arbejdspladser, hvor man skulle ryge udenfor, og det har fungeret fint, siger Johanne Schmidt-Nielsen til ekstrabladet.dk.

Læs: Minister pulser løs i privat rygekabine

Læs: Løkke havde også rygerum

Folketingets ansatte bragte deres ønske på banen, da Folketingets rygepolitik blev diskuteret tidligere på måneden.

Men i første omgang må de nøjes med et forbud mod rygning på enkeltmandskontorerne på Christiansborg. Forbuddet, som træder i kraft fra nytår, blev gennemtrumfet af Folketingets formand, Mogens Lykketoft.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Der er et mordforsøg i gang
Annonce:
Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: