Annonce:
Annonce:

Løkke: EU-pagt sund, borgerlig politik

Eurolandenes finanspagt umuliggør 'voldsomme kickstarter' for lånte penge, mener Venstres tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen

Tdiligere statsminister Lars Løkke Rasmussen omfavner euro-pagten og tager gerne en folkeafstemning om den. (Foto: Nies Hougaard/Polfoto)
Tdiligere statsminister Lars Løkke Rasmussen omfavner euro-pagten og tager gerne en folkeafstemning om den. (Foto: Nies Hougaard/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Eurolandenes finanspagt er 'sund, borgerlig politik'. Sådan lyder det fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der ikke alene omfavner finanspagten, men også melder sig klar til at tage en folkeafstemning om spørgsmålet.

- Vi skal respektere euroforbeholdet, men hvis en juridisk afdækning viser, at vi ikke kan tilslutte os uden folkeafstemning, så skal vi have en folkeafstemning.
Læs: Thorning: Næppe dansk EU-afstemning

Sådan lyder det fra Lars Løkke Rasmussen, inden han i dag mødes med statsminister Helle Thorning-Schmidt og Folketingets øvrige partier om finanspagten.

SF vil frede kickstarten
- Jeg kan se, at denne aftale er en god aftale, der rummer sund borgerlig økonomisk politik. Man kan ikke lave voldsomme kickstarter for lånte penge, siger partiformanden.

Annonce:

Mandag understregede SF, at partiet - som betingelse for at tilslutte sig europagten - kræver totalfredning af mulighederne for at gennemføre regeringens planlagte kickstart til over 17 milliarder kroner.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fastslår dog, at finanspagten ikke vil forhindre Danmark i at gennemføre regeringens kommende kickstart på mere end 17 milliarder, som træder i kraft fra 1. januar.

Thorning: Inden for reglerne
Den kickstart, vi nu har aftalt, gennemfører vi selvfølgelig. Den er inden for EU-reglerne. Og landene vil stadig have mulighed for at gennemføre en kickstart, siger Helle Thorning-Schmidt.

- Meldingerne fra de tre regeringspartier stritter lidt i forskellige retninger, siger Lars Løkke Rasmussen.
Læs: Engell: Løkke redder ikke Helle fra Villy

Den tidligere statsminister fortsætter:

- Så det kan godt være, at regeringen siger, at der skal en folkeafstemning til at for at få forenet de modsatrettede holdninger i regeringen. Så støtter vi det, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: