Blå blok: Hold nallerne fra TV 2, Uffe Elbæk

Kulturminister Uffe Elbæk (R) skal holde sig lagt væk fra at blande sig i TV 2’s rolle i lækage-sagen, mener Venstre og Liberal Alliance - kør bare på, er meldingen fra Socialdemokraternes medieordfører

- Det er et hæderkronet princip i dansk mediepolitik, at vi fra Christiansborg ikke blander os i avisers eller tv-stationers redaktionelle prioriteringer eller nyhedsdækning, siger Simon Emil Ammitzbøll. (Foto: Jakob Jørgensen)
- Det er et hæderkronet princip i dansk mediepolitik, at vi fra Christiansborg ikke blander os i avisers eller tv-stationers redaktionelle prioriteringer eller nyhedsdækning, siger Simon Emil Ammitzbøll. (Foto: Jakob Jørgensen)

TV 2-CHEF TIL ANSATTE: Hold jeres kæft

Både Liberal Alliance og Venstre reagerer voldsomt på, at kulturministeren torsdag sagde til ekstrabladet.dk, at han vil have stationens bestyrelse til at tage sagen op.

- Det er et hæderkronet princip i dansk mediepolitik, at vi fra Christiansborg ikke blander os i avisers eller tv-stationers redaktionelle prioriteringer eller nyhedsdækning, siger Simon Emil Ammitzbøll, i en pressemeddelelse.

AFSLØRING: TV 2 førte seerne bag lyset

- Men den nye kulturminister har åbenbart slet ikke forstået det princip, når han kan komme med sådan en udmelding – og derfor er vi nødt til at forklare ham det på et samråd i udvalget, udtaler medieordfører for Liberal Alliance.

Venstre: Bland jer udenom
- Det er TV 2’s bestyrelse, der har ansvaret for driften af TV 2, og det er derfor også bestyrelsen, der må afgøre, hvad der skal ske i denne sag. Ikke politikerne, mener han. Og den holdning deler Venstres medieordfører, Ellen Trane Nørby:

- Der er noget, der hedder armslængde i dansk mediepolitik, som betyder, at politikerne ikke blander sig i den redaktionelle linje på tv-stationerne.

Mogens Jensen: Tid til selvransagelse
Hos Socialdemokraterne får Uffe Elbæk imidlertid fuld støtte til sit forslag:

- Jeg bakker op om, at sådan en sag bliver diskuteret i bestyrelsen og selvfølgelig også i den redaktionelle ledelse på TV 2, siger Socialdemokraternes medieordfører, Morgens Jensen.

- TV 2 bør tage en selvransagelse, mener han.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Har du en mening om Ekstra Bladet? Kom med i vores panel og del din mening med os
Nyhedsredaktør:Anders Zacho
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen