Skattechefer snød ombudsmanden

Ombudsmanden er blevet ført bag lyset af Skatteministeriets departementschef og direktør for Skat København, der begge har givet ham forkerte oplysninger, skriver jp.dk

Direktør for Skat København, Erling Andersen (tv.) og departementschef, Peter Loft, fra Skatteministeriet, har ifølge Jyllands-Postens oplysninger vildledt Ombudsmanden. (Foto: Nanna Kreutzmann og Jan Grarup/POLFOTO)
Direktør for Skat København, Erling Andersen (tv.) og departementschef, Peter Loft, fra Skatteministeriet, har ifølge Jyllands-Postens oplysninger vildledt Ombudsmanden. (Foto: Nanna Kreutzmann og Jan Grarup/POLFOTO)

Skattesagen bliver endnu mere speget.

Folketingets Ombudsmand er nemlig blevet direkte misinformeret af departementschefen i Skatteministeriet, Peter Loft, og Skat Københavns direktør, Erling Andersen, skriver Jyllands-Posten.

Læs også: Stjerneadvokat skal forsvare Troels Lund

Det skete ifølge avisen, da Ombudsmanden i november 2010 gik ind i Thornings skattesag. Det gjorde han, for at behandle en klagesag om aktindsigt.

Klokkeklart forkerte oplysninger
Dengang fortalte Erling Andersen fra Skat København ifølge avisens oplysninger, at det havde været 'naturligt og hensigtsmæssigt', at myndigheden holdt fem møder med ministeriet, men at skattesagens indhold ikke blev diskuteret.

Fra Skatteministeriet var beskeden dengang, at der ikke fandtes nogen dokumenter i sagen på nær to orienteringer, der handlede om selve afgørelsen. Desuden handlede møderne kun 'om orienteringer om status for sagens afslutning samt en faglig sparring'. Skatteministeriet fortalte heller ikke noget om, at Troels Lund Poulsen (V), der dengang var skatteminister, var sat ind i sagen, skriver avisen.

Læs også: Skattedirektør: Troels Lund er hykler

Det går klokkeklart imod, hvad de to topchefer for nylig skrev i deres redegørelser til den nye skatteminister, Thor Möger Pedersen (SF).

I den nye redegørelse nævner Erling Andersen fra Skat København flere skriftlige notater om sagen. Han går så langt som til at sige, at ministeriet både før og efter afgørelsen forsøgte at blande sig i sagen.

Skatteministeriets departementschef, Peter Loft, skrev i sin nye redegørelse, at Troels Lund Poulsen løbende blev holdt orienteret og også forelagt afgørelsen.

Stort forklaringsproblem
Derfor står de to topembedsmænd nu med et alvorligt forklaringsproblem.

- Havde jeg været bekendt med de nye redegørelser fra embedsmændene, ville jeg have spurgt nærmere ind til, om de møder vedrørte sagens indhold, siger ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen til Jyllands-Posten. Han vil ikke sige mere på grund af undersøgelseskommissionen.

Læs også: Kræver hele Venstre-top afhørt i lækage-sag

Flere forvaltningseksperter understreger over for Jyllands-Posten hvor alvorlig sagen er, da hele grundlaget for Ombudsmandens arbejde er, at myndighederne giver ham alle relevante oplysninger.

Erling Andersen og Peter Loft nægter at kommentere anklagerne, så længe undersøgelseskommissionen er på vej.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvis krigen og katastroferne kommer, hvad skal vi mennesker så gøre?