Annonce:
Annonce:

Ritt: Journalisterne ud af Christiansborg

Politikere, spindoktorer og journalister har fået et alt for tæt forhold, mener Ritt Bjerregaard.

Ritt Bjerregaard til have journalisterne ud af Christiansborg (Foto Anthon Unger)
Ritt Bjerregaard til have journalisterne ud af Christiansborg (Foto Anthon Unger)
Annonce:
Følg Politik

'Journalisterne må ud af Christiansborg! Det er uholdbart med det tætte forhold, der har udviklet sig mellem politikere, spindoktorer og journalister.'

Sådan indleder den tidligere socialdemokratiske minister Ritt Bjerregaard sin kommentar på bagsiden af dagens Ekstra Bladet. Hendes kontante udmelding kommer oven på Ekstra Bladets afsløring af, at Troels Lund Poulsens (V) tidligere spindoktor Peter Arnfeldt forsøgte at lække Helle Thornings fortrolige skatteafgørelse.

Sladderen har rigtig gode vilkår
'Hele den betændte sag har vist, hvor tæt relationen mellem spindoktorer og journalister er. De ses stort set hver dag på de lange gange på Christiansborg, for begge parter har deres arbejde og kontorer her,' skriver Ritt Bjerregaard og fortsætter:

'De spiser det samme sted, nemlig i Snapstinget, de bevæger sig rundt fra møde til møde og kan nemt udveksle synspunkter og viden på vejen.

Sladderen har rigtig gode vilkår - der er altid nogen, der lige har hørt! Og som nemt kan få det fortalt videre til den næste, der længere henne ad gangen møder en anden, og så kører historierne, som derefter finder vej til medierne.'

Ud af kontorerne
Derfor mener Ritt Bjerregaard, at der fremover bør være større af stand mellem journalister, spindoktorer og politikere. Og så må journalisterne ud fra Borgen.

'Systemfejlen er, at journalisterne også har kontorer på Christiansborg, og at de bliver alt for sammenspiste både med spindoktorerne, departementscheferne og politikerne. Det må holde op,' slutter Ritt Bjerregaard sin kommentar.

Læs hele Ritt Bjerregaard kommentar 'Et råddent miljø på Borgen' i dagens Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Støjberg er bare på toppen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: