Annonce:
Annonce:

Engell: Søren Gade slipper ikke

Den tidligere forsvarsminister må påregne et besøg fra politiet, efter den hemmelige lydfil er kommet frem i lyset, vurderer Hans Engell

Tidligere forsvarsminister Søren Gade slipper næppe for at blive afhørt af politiet, efter lydfilen er kommet frem i lyset, vurderer Hans Engell. (Foto: Thomas Sjørup)
Tidligere forsvarsminister Søren Gade slipper næppe for at blive afhørt af politiet, efter lydfilen er kommet frem i lyset, vurderer Hans Engell. (Foto: Thomas Sjørup)
Annonce:
Følg Politik

HAR TRAVLT: Politiet vil ikke vente på lydfil

Nok er han for længst ude af politik, men tidligere forsvarsminister Søren Gade (V) slipper næppe for et besøg af politiet af den grund.

Det vurderer politisk kommentator Hans Engell, efter Ekstra Bladet har offentliggjort passager fra den hemmelige lydfil, som har dannet omdrejningspunkt i den såkaldte lækage-sag.

- Med lydfilen er den rygende pistol i lækage-sagen endelig kommet på bordet. Politiet er nu nødt til at genoptage efterforskningen.

Annonce:

- Venstres held er, at den tidligere forsvarsminister er forsvundet i Vestjylland som civilist, hvilket gør ham til et mindre lønnende mål, end hvis han gik levende rundt i Folketinget. Det ændrer naturligvis ikke på, at hele forløbet har fundet sted mens han var minister og at ministeransvaret er uden forældelse. Jeg kan ikke forestille mig andet end, at Gade vil blive afhørt i sagen – selv om han har forladt politik, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

Læs også: Spindoktor: De andre har sladret

Ifølge Engell er politiet også tvunget til at afhøre to af sagens andre absolutte hovedpersoner, TV 2’s krigsreporter Rasmus Tantholdt og Søren gades tidligere spindoktor Jacob Winther.

- I telefonsamtalen fastslår Rasmus Tantholdt klart, at det er Jakob Winther, der er kilden til den historie, som forsvaret mente kunne bringe danske soldater i en livsfarlig situation. Det havde været endnu stærkere, hvis den anden i røret havde været Jakob Winther selv og ikke DR-journalist Giversen, men det er under alle omstændigheder tilstrækkeligt til, at politiet nu er nødt til at genoptage efterforskningen.

At lækage-sagen blusser op igen netop nu, bekommer næppe Venstre vel.

Annonce:

- For Venstre er den besværlig, fordi den kommer lige oveni Skatteskandalen med Helle Thorning. Der er ingen tvivl om, at regeringspartierne vil udnytte situationen og holde fast på, at der åbenbart var tale om en særlig politisk kultur under den tidligere regering, vurderer Hans Engell.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

LIGE NU

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: