Annonce:
Annonce:

Borgmestre gør oprør mod betalingsringen

En stribe S-borgmestre fra Københavns omegn vil aktivt modarbejde regeringens betalings-ring. Hvis ikke bompengene droppes eller udskydes, truer de nu med at kaste grus i maskineriet.

En række S-borgmestre truer med at kaste grus i maskineriet, hvis ikke bompengene droppes eller udskydes. (Foto: JP/ESKESTAD MIK)
En række S-borgmestre truer med at kaste grus i maskineriet, hvis ikke bompengene droppes eller udskydes. (Foto: JP/ESKESTAD MIK)
Annonce:
Følg Politik

Regeringen bør droppe betalingsringen omkring København eller i det mindste udskyde projektet, indtil der er investeret milliardbeløb i en markant bedre kollektiv trafik, og billetpriserne er blevet sat ned, som S og SF lovede før valget. Det skriver Berlingske.

Sådan lyder det bastante krav fra en stribe S-borgmestre fra københavnske omegnskommuner, der nu aktivt vil bekæmpe regeringens miljøring. De frygter, at ringen vil flytte massive trængselsproblemer fra hovedstaden til forstæderne. Borgmestrene, der føler sig tilsidesat af regeringen, truer med at kaste grus i maskineriet og iværksætte egne undersøgelser af betalingsringens konsekvenser med det klare formål at drage transportminister Henrik Dam Kristensens (S) positive udlægning af bompengene i tvivl.

- Hvis regeringen med død og pine holder fast i en betalingsring, skal valgløfterne om en bedre og billigere kollektiv trafik indfries først. Ellers må vi spytte i kassen og iværksætte vores egne undersøgelser. Under alle omstændigheder kommer det ikke til at gå stille af sig i omegnskommunerne, siger Rødovres borgmester Erik Nielsen (S), der er talsmand for 15 omegnsborgmestre, som i morgen holder stormøde om sagen.

Berlingske talte i går med de socialdemokratiske borgmestre i Ballerup, Ishøj, Brøndby og Herlev, som alle er enige i kravet.

- Borgerne og især børnefamilierne føler i forvejen, at det er forbundet med et stort tidsforbrug at benytte kollektiv trafik. Regeringen er kommet så dårligt af sted med den betalingsring, at projektet bør opgives, siger Herlevs borgmester Thomas Gyldal Petersen (S).

Transportminister Henrik Dam Krisensen meddeler via sin særlige rådgiver, at han ikke har kommentarer til borgmestrenes krav, før stormødet i morgen har været afholdt.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Svulster og skandaler trives i tavshed
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: