Annonce:
Annonce:

Minister-nej til mobiler i lukkede fængsler

Fanger i lukkede fængsler skal ikke have lov til at få mobiltelefoner. Justitsminister afviser forslag

Annonce:
Følg Politik

Et forslag om at tillade mobiler i lukkede fængsler får kold skulder af justitsminister Morten Bødskov (S), skriver Politiken. De kan bruges til at true vidner, lyder det.

Han siger dermed nej til et forslag om at lave en forsøgsordning med mobiler i landets lukkede fængsler.

Forsøget havde ellers politisk flertal i onsdags, hvor blandt andre justitsministerens egen retsordfører, Ole Hækkerup (S), erklærede sig åben over for en forsøgsordning.

Socialdemokraternes kovending kommer, efter at Kriminalforsorgen torsdag udtrykte bekymring over et forsøg med lovlige mobiltelefoner i lukkede fængsler.

- Der er en årsag til, at man er placeret i et lukket fængsel. Man kan frygte, at mobiltelefoner vil blive brugt til at true vidner og ofre med. Eller til at få smuglet narkotika ind, siger Morten Bødskov til Politiken.

Direktør i Kriminalforsorgen William Rentzmann har tidligere luftet sin skepsis over at udstyre de indsatte med mobiltelefoner.

- Der er altså en grund til, at man er placeret i et lukket fængsel. Typisk fordi man er farlig, undvigelsestruet, eller fordi man har smuglet ting ind. Og der er risiko for, at man i et lukket fængsel vil bruge telefonerne til at planlægge ny kriminalitet, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Margrethe mangler mio. - vi må hjælpe
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

nyt billede

Bagholdet

Annonce:
Annonce: