Annonce:
Annonce:

Lavvande på Troels Lunds skattekonto

68 mennesker har indbetalt til Troels Lund Poulsens omstridte skattekonto

Kassen er stort set tom på Troels Lund Poulsen skattekonto. (Foto: Polfoto)
Kassen er stort set tom på Troels Lund Poulsen skattekonto. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Få dage før den så omtalte skattesag mod Helle Thorning-Schmidt begyndte at rulle i dagbladet B.T. tilbage i 2010, valgte skatteminister Troels Lund Poulsen at oprette en konto, hvor danskerne frivilligt kunne indbetale penge til, hvis de mente, at de betalte for få penge i skat.

Pengene er ikke ligefrem væltet ind siden.

I 2010 blev der indbetalt 60.506 kroner, og i 2011 er der indtil videre blot blevet betalt 30.102kroner, oplyser skatteministeriet til ekstrabladet.dk

Og i 2011 har der hidtil kun været 68 borgere, der har ønsket at benytte muligheden for at indbetale til kontoen. Hvilket svarer til at hver person har indbetalt 443 kroner.

Læs: Her er Traktor-Troels' afløser

Skattekontoen har været en del i fokus i de seneste dage, startende da Ekstra Bladet onsdag kunne fortælle, at kontoen blev lavet for at udstille Helle Thorning-Schmidt. Her udtalte Venstres Jacob Jensen følgende:

Annonce:

- Sammenhængen er, at vi gerne vil have gjort opmærksom på, at der var en mulighed for at indbetale frivillig skat på den her konto. Og samtidig ville vi gerne udstille, at Helle Thorning-Schmidt siger et i Folketinget og gør nogbet ude i virkeligheden, sagde Jacob Jensen.

Betaler du for lidt i skat, Helle?
Ekstra Bladet kunne videre fortælle gennem en kortlægning af den politiske debat i juni og juli 2010, at skattekontoen blev brugt af Venstre i debatten mod Helle Thorning-Schmidt.

Kontoen blev opretten den 2. juni 2010, og samme dag valgte Jacob Jensen(V) at stille følge spørgsmål i afslutningsdebatten i folketinget:
- Betaler fru Helle Thorning-Schmidt for lidt i Skat?

Læs: Partier: Lækage-sag skal sende på TV

Dagen efter - den 3. juni - spørger Ekstra Bladet Helle Thorning om hun vil sætte penge ind på kontoen, hvilket hun til det svare:

- Jeg vil ikke sætte nogen penge ind.

Det får samme dag daværende skatteminister Troels Lund Poulsen til at kritisere Helle Thorning i skarpe vendinger.

- Det med, at de gerne vil betale lidt mere i skat, var altså bare snak.

Tyve dage senere, den 23 juni, kunne BT bringe forsiden 'Scorer kassen i skattely' - en historie, der fik hele skattesagen til at rulle.

Venstre-minister Søren Pind opfordrede straks Helle Thorning-Schmidt til at betale penge ind på den konto, som netop var oprettet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: