Skattefolk vil have beskyttelse

Den omstridte skattesag har medført, at den største medarbejdergruppe i Skat kræver en intern ombudsmand

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) skal sørge for en ombudsmand til skattefolkene, kræver de. (Foto: Thomas Sjørup)
Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) skal sørge for en ombudsmand til skattefolkene, kræver de. (Foto: Thomas Sjørup)

Den største medarbejdergruppe i Skat opfordrer nu skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) til at udnævne en intern ombudsmand, der kan beskytte Skats medarbejdere mod utidig indblanding og pres fra departementschefer, politikere og spindoktorer. Det skriver Politiken lørdag.

Forbundets forslag kommer som en direkte reaktion på den kontroversielle sag om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand Stephen Kinnocks skatteforhold.

Og det er ikke første gang, at Skat har oplevet ubudne gæster i forbindelse med behandlingen af en sag.

- Vi oplever desværre med mellemrum, at det politiske system falder for fristelsen til at blande sig i sagsbehandlingen, siger Jørn Rise, formand for Dansk Told- og Skatteforbund.

Han henviser blandt andet til den såkaldte TDC-sag, hvor politikere og embedsmænd i Skatteministeriet i 2002 var mistænkt for at blande sig i behandlingen af TDC's skattebetaling.

Derfor kræver Skat, at der nu tages nye konkrete midler i brug, så fremtidige skattesager kan behandles i fred for politisk indblanding.

- Vi så gerne, at Skat fik sin egen interne ombudsmand; en moralvogter, der kan sige stop lige dér, hvor det politiske system krydser grænselandet til skattesystemets sagsbehandlere, siger Jørn Rise til avisen.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

De står tilbage og ligner idioter