Annonce:
Annonce:

Gang i Venstres håndvask

Der er intet odiøst i, at Venstre har talt og holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag, skriver V næstformand Kristian Jensen

Venstres næstformand Kristian Jensen mener, at det kun er naturligt, at Venstre folk har talt om og holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag. (Foto: Jens Dresling)
Venstres næstformand Kristian Jensen mener, at det kun er naturligt, at Venstre folk har talt om og holdt møder om Helle Thorning-Schmidts skattesag. (Foto: Jens Dresling)
Annonce:
Følg Politik

Håndsæbe vil stå højt på ønskelisten hos mange ledende medlemmer af Venstre til jul.

Sjældent har så mange ledende folk fra et parti med forhenværende statsminister Lars Løkke Rasmussen i spidsen haft travlt med at vaske hænder og forklare, at de absolut intet har haft noget at gøre med lækagen af statsminister Helle Thorning-Schmidts personlige skatteforhold.

Først havde V folkene svært ved at erindre, om de havde talt om Helle Thorning-Schmidts skattesag, men da Ekstra Bladet i søndags kunne afsløre, at forhenværende skatteminister Troels Lund Poulsens spindoktor Peter Arnfeldt havde forsøgt at lække passager af sagen til avisen, begyndte flere ledende V medlemmer at huske bedre.

Nu kommer Venstres næstformand, tidligere skatteminister Kristian Jensen, på banen.

Annonce:

Han skriver i et nyhedsbrev, at det var naturligt, at 'vi i Venstre drøftede håndteringen af denne sag, da mange journalister efterspurgte Venstres holdning'.

- Der er flere elementer i sagen: Et element er, at Socialdemokraterne argumenterede for at indføre millionærskat og beskatte danskerne hårdt. Det skulle holdes op imod en række historier, som pegede på, at partiets formand (læs Helle Thorning Schmidt, red.) havde indrettet sin hverdag på en måde, så hendes mand (læs Stephen Kinnock, red.) undgik dansk beskatning.

- Det havde Venstre en holdning til, og det var der mange, der gerne ville spørge ind til.

- Derfor er der intet odiøst i, at Venstre har talt - endsige holdt møder - om sagen, skriver Kristian Jensen i nyhedsbrevet.

Han gentager Lars Løkke Rasmussens ord fra hans pressemøde på Statens Museum for Kunst i mandags, hvor den tidligere statsminister sagde, at 'man selvfølgelig ikke kan have nogen fremtid i Venstre (hverken som folkevalgt eller ansat, red.), hvis man har begået alvorlige straffelovsovertrædelser.

Annonce:

- Der har været lækage af personfølsomme oplysninger. Det tager Venstre selvfølgelig skarpt afstand fra. Det er en politisag, som nu er genstand for en politiundersøgelse, skriver Kristian Jensen.

I den sag vil politiet bl.a. spørge spindoktor Peter Arnfeldt, Venstres daværende pressechef Mikael Børsting og tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen. Hvis Mikael Børsting og Troels Lund Poulsen har begået alvorlige straffelovsovertrædelser, er de færdige i partiet. Peter Arnfeldt er ude. Han stoppede som rådgiver, da Lars Løkke Rasmussen fredag 26. august udskrev valg.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: