Annonce:
Annonce:

Søren Pind: Thorning beskytter Ole Sohn

Venstre og Dansk Folkeparti kræver forklaring fra Ole Sohn på 350.000 dollar fra Sovjet til DKP

(Foto: Cathrine Ertmann)
(Foto: Cathrine Ertmann)
Annonce:
Følg Politik

SF's erhvervsminister Ole Sohn skylder danskerne en god forklaring på, hvorfor han i marts 1990 som DKP's formand fik bevilget 350.000 dollar i kontanter fra det sovjetiske kommunistpartis politbureau.

Det kræver udenrigsordførerne Søren Pind (V) og Søren Espersen (DF) efter Ekstra Bladets onsdag har de nye oplysninger om 'Moskva-guldet.'

- Statsministeren og regeringen holder hånden over en mand, som tydeligvis har et problem med sandheden, mens der ingen grænse er for, hvilken Venstremand der skal hives ind i en kommissionsundersøgelse.

Det siger Søren Pind med henvisning til den netop nedsatte dommerkommission, der skal se på læk af statsministeren Helle Thorning-Schmidt (S) skattepapirer.

Terpo Tryk
Erik Kulavig, som leder Center for Koldkrigsstudier på Syddansk Universitet, vurderer, at Ole Sohn må have kendt til, hvordan pengene er blevet overført.

Annonce:

- Jeg kan simpelt hen ikke forestille mig, at formanden for DKP ikke har været underrettet om alle detaljerne i det her. Det ville være fuldstændig ude af trit med vores kendskab til det partis opbygning og kommandoveje.

Ole Sohn siger selv, at beløbet nok gik til DKP's trykkeri Terpo Tryk.

- Jeg har aldrig og vil aldrig benægte, at der er gået penge ind i DKP. Hvordan de er kommet ind, det ved jeg ikke - ud over hvad der fremgår af regnskaberne, siger Ole Sohn til Ekstra Bladet.

Søren Espersen er utilfreds
Hans forklaring tilfredsstiller ikke Søren Espersen.

- Det er svært at tåle dette. En dansk minister er under beskydning. Det er hverken godt for Danmark eller vort omdømme, siger han.

Søren Pind kritiserer Helle Thorning-Schmidt desuden for "otte fuldstændig intetsigende svar" til ham om Ole Sohn. Søren Pind frygter russisk pression mod Ole Sohn.

- Hver eneste gang, Ole Sohn optræder på en tv-skærm, stråler løgnen ud af ham. Der kan sidde mennesker med dokumenter, som kan anvendes mod ham. I spidsen for den russiske efterretningstjeneste FSB sidder gamle KGB-folk, siger Søren Pind.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: