Annonce:
Annonce:

Ø: Regering skal undskylde til arbejdsløse

Statsminister Helle Thorning-Schmidt skylder de arbejdsløse en uforbeholden undskyldning, mener Enhedslisten

Annonce:
Følg Politik

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og beskæftigelsesminister Mette Frederiksen skal tage hinanden i hånden og bede de arbejdsløse om forladelse.

Det siger Enhedslisten, efter at statsministeren på sit ugentlige pressemøde kaldte det en provokation, at en tredjedel af de kvindelige kontanthjælpsmodtagere ikke ønsker et arbejde.

Baggrunden for den udtalelse var en historie på Jyllands-Postens forside tirsdag - en historie, som siden vist sig ikke at holde vand.

- Statsministeren kunne have brugt nogle af sine mange spindoktorer på at tjekke historien, inden hun hænger landets arbejdsløse ud som dovne, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen.

Annonce:

- Det er ikke en socialdemokratisk statsministers opgave at fortsætte den borgerlige hetz mod de arbejdsløse. Både stats- og beskæftigelsesministeren skylder alle arbejdsløse en uforbeholden undskyldning efter det her, siger hun.

Jyllands-Postens forsidehistorie byggede på tal fra Danmarks Statistik. Men tallene var siden blevet omformet af Dansk Arbejdsgiverforening - så meget, at Danmarks Statistik tirsdag gik i rette med arbejdsgiverforeningens brug af deres tal.

Inden det kom så vidt, nåede statsministeren dog at kommentere på sagen.

- Det er resultat af 10 års forsømmelser. Vi har brug for en kontanthjælpsreform, sagde hun på sit pressemøde.

Diskussionen kommer efter en ophedet debat om fattigdom i sidste uge, hvor SF's folketingsmedlem Özlem Cekic inviterede den samlede danske presse ud til en kontanthjælpsmodtager, der skulle være et eksempel på den armod, der præger livet uden for arbejdsmarkedet.

Kontanthjælpsmodtageren viste sig dog at få næsten 16.000 kroner efter skat af det offentlige, hvilket udløste et ramaskrig fra især lavtlønnede fuldtidsansatte.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Så er hun alligevel dansker
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: