Annonce:
Annonce:

Vi er ikke sat i verden for at dække over magtmisbrug

null

Annonce:
Følg Politik

Ekstra Bladet har i dag valgt at bryde med journalistikkens grundregel, nemlig vores kildebeskyttelse. Vi fortæller i dag, at Troels Lund Poulsens politiske rådgiver, Peter Arnfeldt, sidste efterår var klar til at lække Helle Thorning-Schmidts private skatteoplysninger til vores journalist Jan Kjærgaard – altså kort tid efter at skat frikendte den nuværende statsminister og hendes mand for alvorlige anklager om skattefusk.

Vi fortæller historien på trods af, at vores journalist i sine samtaler med Arnfeldt lovede ham fuld diskretion.

Det er en meget alvorlig sag at bryde et klokkeklart løfte over for en kilde. Det gør vi ALDRIG på Ekstra Bladet, fordi folk trygt skal kunne henvende sig til os med oplysninger uden selv at havne i fedtefadet.

Annonce:

Nu tyder meget på, at Troels Lund Poulsen og hans rådgiver har misbrugt deres magt og forsøgt at få Skat København til at stemple Helle Thorning som skattefusker i forbindelse med behandlingen af statsminister-parrets skattesag sidste år. Heldigvis uden held.

Regeringen nedsætter nu en undersøgelseskommission for at få klarlagt alt om dette forløb og om Troels Lund Poulsen og hans spindoktors rolle.

I en så alvorlig sag kan vi ikke længere forsvare at beskytte spindoktoren. Kildebeskyttelsen skal jo ikke bruges til at dække over magthaveres magtmisbrug og ulovligheder. Politiet har længe efterforsket, hvem der lækkede Thornings skattesag til dagbladet B.T. En alvorlig forbrydelse, der kan give fængselsstraf.

Vi ved ikke, om det var Troels Lunds rådgiver, der lækkede de dybt private oplysninger til B.T. Men vi ved, at han var klar til at lække oplysninger om Helles skattesag til Ekstra Bladet.

Hvorfor skrev vi så ikke historien om Peter Arnfeldts tilbud sidste efterår?

Annonce:

Set i bagklogskabens klare lys burde vi have bragt historien dengang. Men sagen har nu ændret sig på helt afgørende punkter. Direktøren i Skat København mener, at Troels Lund, Peter Arnfeldt og departementschef Peter Loft udøvede politisk pression ved at blande sig i afgørelsen af oppositionslederens skattesag for at sværte hende mest muligt til.

Ydermere havnede dybt fortrolige og private oplysninger om Thornings og hendes mands skattesag på forsiden af B.T. få dage før valget.

I forbindelse med den kommende kommissionsundersøgelse vil alt forhåbentlig komme frem, og vores journalist Jan Kjærgaard vil sandsynligvis blive indkaldt som vidne, fordi der længe i journalistkredse har verseret vedholdende rygter om, at han blev tilbudt Helles skattesag.

Under alle omstændigheder skal magthavernes ulovlige forsøg på at tilsvine Thorning i et håb om at fastholde regeringsmagten frem i lyset. Det er derfor, vi udgiver Ekstra Bladet – ikke for at dække over magtmisbrug.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Mette har spillet magtbingo hele sit liv
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: