Annonce:
Annonce:

Skatteministeren: Kommission skal kulegrave Thornings skattesag

En uvildig kommission skal nu undersøge den tidligere skatteministers rolle i skattesagen mod Helle Thorning og hendes mand

Thor Möger Pedersen vil have undersøgt den tidligere skatteministers rolle i skattesagen mod Helle Thorning og hendes mand.
Thor Möger Pedersen vil have undersøgt den tidligere skatteministers rolle i skattesagen mod Helle Thorning og hendes mand.
Annonce:
Følg Politik

SE EKSTRA BLADET KONFRONTERE TROELS LUND I SEPTEMBER

Skatteminister Thor Möger Pedersen (SF) løftede fredag formiddag sløret for ministeriets rolle i skattesagen mod Helle Thorning Schmidt og hendes mand Stephen Kinnock.

Thor Möger Pedersen har fået redegørelser om sagen fra henholdsvis Skatteministeriets departementschef Peter Loft og Skat Københavns direktør, Erling Andersen.

Og begge redegørelser tyder på, at der har været politisk indblanding i sagen.

- Det er en meget alvorlig sag det her, og redegørelserne har rejst en række nye og alvorlige spørgsmål. Derfor iværksætter vi nu en uvildig og tilbundsgående undersøgelse af skattesagen, sagde ministeren på et pressemøde i Skatteministeriet klokken 10 og fortsatte:

- Redegørelserne har rejst en række nye spørgsmål, der gør det nødvendigt at undersøge, om der har været en politiksk indblanding i den her sag, sagde skatteministeren.

Læs redegørelserne fra Peter Loft og Erling Andersen

Spørgsmålet er altså med andre ord om den tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) blandede sig i sagen. Det skal den uvildige undersøgelse nu kaste lys over.

Samtidig vil skatteministeren sørge for, at der fremover vil være vandtætte skotter mellem departmentet og Skat.

- Det er nødvendigt med en skarpere adskillelse mellem departementet og den afdeling i Skat, der træffer afgørelser. Vi er dybt afhængige af, at der er tillid til, at vores afgørelser er korrekte og uden politisk indblanding, sgade Thor Möger på pressemødet.

Thor Möger Pedersen understreger, at han stadig har fuld tillid til både Peter Loft og Erling Andersen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
En bonus på 300 mio. kr. for at handle el - virkelig!?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: