Minister til dovne kvinder: Det er vildt provokerende

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen finder det vildt provokerende, at over 33 procent af de kvindelige kontanthjælpsmodtagere ikke har lyst til at få et arbejde

Hvis man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, så skal man ikke have kontanthjælp, siger Mette Frederiksen (Foto: Jacob Ehrbahn)
Hvis man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, så skal man ikke have kontanthjælp, siger Mette Frederiksen (Foto: Jacob Ehrbahn)

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (A) tager kraftig afstand fra, at hver tredje kvindelige modtager af kontanthjælp i den gruppe, som kan arbejde, ikke ønsker det.

- Jeg synes, at det er vildt provokerende, at der tilsyneladende er så mange mennesker på kontanthjælp i Danmark, der modtager hjælpen uden at yde noget til gengæld, siger Mette Frederiksen til dr.dk.

Læs også: Hver tredje kvinde på kontanthjælp vil ikke arbejde

En særkørsel fra Danmarks Statistik viser ifølge Jyllands Posten, at 33.9 procent af kvindelige kontanthjælpsmodtagere i matchgruppe 1 ikke vil arbejde, mens det kun er 5.8 procent af mænd i gruppen, der har det sådan.

Godt 15.000 personer er med i undersøgelsen, som udelukkende handler om de mest velegnede kontanthjælpsmodtagere i den såkaldte matchgruppe 1. De har altså ikke depressioner, dårlig ryg eller andet, som hindrer dem i at arbejde

Mette Frederiksen afviser kritik fra Dansk Arbejdsgiverforening og Venstre af, at gevinsten for især enlige forsørgere ved at tage et lavtlønnet arbejde er for lille.

- Det skal jo ikke være valgfrit, om man vil tage et arbejde eller ej. Hvis man ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet, så skal man ikke have kontanthjælp, siger Mette Frederiksen til dr.dk.

Seneste nyt

Det er ikke B.T. og Ekstra Bladet, der er de beskidte

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.