Annonce:
Annonce:

Engell om vælgerlussing: Thorning er sendt ud i mørket

En ny elendig meningsmåling sender statsministeren helt ud i mørket, mener Hans Engell

Helle Thorning må begynde at tale et sprog, som vælgerne forstår, siger politisk kommentator Hans Engell (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Helle Thorning må begynde at tale et sprog, som vælgerne forstår, siger politisk kommentator Hans Engell (Foto: Claus Bjørn Larsen)
Annonce:
Følg Politik

Rød blok fortsætter sin katastrofekurs.

Ifølge en meningsmåling fra Greens, som Børsen offentliggør i dag, ville blå blok få en knusende sejr med 97 mandater mod sølle 78 til rød blok.

Og det er specielt Helle Thorning-Schmidts eget parti, der er skyld i den katastrofale måling: Socialdemokraterne ville kun få 20 procent af stemmerne, hvis der var valg i dag. Venstre ville ifølge målingen fra Greens få 35 procent af stemmerne.

- Man må sige, at den her måling er endnu en katastrofe for Thorning. Og det er et udtryk for, at vælgerne slet ikke har købt hendes regering. Det er også et udtryk for, at vælgerne oplever, at der er behov for, at hun snart sætter sig igennem som statsminister, siger politisk kommentator for Ekstra Bladet, Hans Engell.

Han mener, at statsministeren bliver nødt til at vise styrke og handlekraft nu.

Annonce:

- Hun mangler at sætte en offensiv dagsorden, og det virker som om, hun er sendt helt ud i mørket. Vi savner også at få regeringsnes samlet lovkatalog. Det er første gang, at en regering ikke har præsenteret et lovkatalog efter to måneder, siger Hans Engell.

Et taberhold
Helle Thorning Schmidt har flere gange betegnet regeringens start som god på trods af de elendige meningsmålinger.

- Vælgerne oplever hendes regering som et taberhold. Hun må tale et sprog, som vælgerne forstår. Hvis vælgerne oplever, at regeringen ikke har klaret sig godt, og hun bliver ved med at påstå, at det går godt, så er det jo en form for virkelighedsflugt. Og så han man som politiker et alvorligt problem, siger Hans Engell.

Han har følgende opskrift på, hvordan Helle Thorning får vendt skuden.

- Nu skal hun sørge for, at vi får et synligt og stærkt EU-formandskab og en økonomi, der kommer i bedring. Hun må også bruge sine pressemøder mere offensivt. Indtil videre har hun ladet sig jage rundt i manegen af journalisterne, så hun må se at få sat en dagsorden, siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Stadig en stank af magtmisbrug i minksagen
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: