Annonce:
Annonce:

Direktør: Troels Lund ville ændre afgørelsen i Thorning-sag

Troels Lund Poulsen forsøgte personligt at få ram på Helle Thorning-Schmidt i skattesag

Skattedirektør siger, at Troels Lund Poulsen forsøgte at ændret afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Skattedirektør siger, at Troels Lund Poulsen forsøgte at ændret afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag. (Foto: Miriam Dalsgaard)
Annonce:
Følg Politik

SE EKSTRA BLADET KONFRONTERE TROELS LUND I SEPTEMBER

Venstre-politikeren Troels Lund Poulsen gjorde personligt et forsøg på at få ændret afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Den alvorlige anklage fremgår af den redegørelse, som direktør for Skat København Erling Andersen har afleveret til skatteminister Thor Möger Pedersen.

Læs mere: Kommission skal kulegrave skattesag

Læs hele redegørelsen her

Helle Thorning-Schmidt fik fredag den 17. september 2010 besked om, at hendes mand Stephen Kinnock skulle betale skat i Schweiz og ikke i Danmark. Det var en frifindelse af parret i det meget omtalte skattesag.

Men det var daværende skatteminister Troels Lund Poulsen utilfreds med.

Mandag den 20. september er der møde for skattedirektørerne.

Her taler Erling Andersen ifølge sin redegørelsen med produktionsdirektør Steffen Normann Hansen.

Annonce:

"Steffen Normann Hansen oplyser, at skatteministeren har prøvet at få Skat Københavns afgørelse omgjort. Det er undersøgt, om Skatterådet kan tage sagen op, hvilket dog er opgivet. Departementschef Peter Loft har sagt endegyldigt nej til dette."

Erling Andersen fortæller også, at han den torsdag den 16. september blev ringet op af sin skattedirektør Lisbeth Rasmussen. På det tidspukt havde Skat København afsagt sin vurdering i en såkaldt agterskrivelse, som var blevet afleveret til Thorning-parrets revisor Frode Holm.

Beskeden i telefonen var, at der var utilfredshed med afgørelsen.

"Hun var kort forinden blevet ringet op af fagdirektør Ivar Nordland, Koncerncentret. Han fortalte hende, at departementschef Peter Loft, særlig rådgiver Peter Arnfeldt og skatteminister Troels Lund Poulsen angriber Skat Københavns afgørelse"

Statsminister Helle Thorning-Schmidt vil ikke kommentere skattesagen og Troels Lund Poulsens rolle.

- Jeg tager skatteministerens beslutning til efterretning. Derudover har jeg ikkeyderligere kommentarer, siger Helle Thorning-Schmidt i en skriftlig kommentar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: