Annonce:
Annonce:

Venstre vil flyve på første klasse

Mens Europa er i økonomisk stormvejr insisterer Venstres politikere i Europa-Parlamentet på at kunne flyve på Business-Class

Europa skal spare, men ikke på flyrejserne til politikerne. I hvert fald ikke hvis det står til Jens Rohde og resten af Ventres gruppe i EU-Parlamentet. (Foto: Polfoto)
Europa skal spare, men ikke på flyrejserne til politikerne. I hvert fald ikke hvis det står til Jens Rohde og resten af Ventres gruppe i EU-Parlamentet. (Foto: Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Fint skal det være – også selvom der er krise. I hvert fald hvis det står til Venstres medlemmer af Europa-Parlament.

Som de eneste af de i alt 13 danske medlemmer af parlamentet, valgte Venstres delegation, Jens Rohde, Morten Løkkegaard og Anne E. Jensen, ved sidste samling i Strassbourg at stemme imod afskaffelse Business-Class flyvninger.

Læs: Danmark på vej i EU's B-hold

Det får Morten Messerschmidt(DF) til at undre sig. Messerschmidt forstår ikke hvorfor, at Venstre i en tid, hvor man beder alle medlemslande om at spinke og spare, ikke selv vil flyve økonomiklasse.

- Jeg synes, at det er underligt, at Venstre stemmer som de gør - særligt set i lyset af, at andre medlemmer sagtens kan finde ud af at flyve Economy-Extra – det gør jeg selv som udgangspunkt, siger Morten Messerschmidt til ekstrabladet.dk.

Annonce:

1000 kroner i forskel
Forskellen på de Economy-Extra og Business-Class er ifølge SAS’ hjemmeside ikke så stor. Kort sagt er der luksussen til forskel - og så lige de 1000 kroner, som Business-Class koster mere end en Economy-Extra-billet.

Ved køb af Business-Class kan man få lov til at opholde sig en lounge, få lidt lækrere mad ombord på flyet, og mulighed for at komme på internettet.

Men det er altså denne luksus Venstre ikke vil slippe, og Jens Rohde(V) står ved sin ret til, at flyve på første klasse.

- Det må være rimeligt at parlamentarikere, der er i luften så mange timer hver eneste uge, også kan flyve på Business-Class. Vi tilbringer ufattelig mange timer i lufthavne og i luften. Derfor er det okay, siger venstre-politikeren til ekstrabladet.dk.

Messerschmidt: Det er frås
Den opfattelse deler Morten Messerschmidt ikke, og han mener i stedet, at Venstre sender et dårligt signal til europæerne.

Annonce:

- Det sender et forkert signal midt i en finanskrise, at man på så korte ruter, ikke kan nøjes med at flyve på ’Extra’. Det eneste man som politiker har brug for, er at kunne ændre sine billetter med kort varsel, hvis der skulle blive brug for det, og det kan man jo på blandt andet ’Extra’ Så jeg må sige, at jeg synes, at det er udtryk for fråseri.

- Er det her ikke bare småpenge, det drejer sig om?

- Jo, selvfølgelig er det småpenge. Men nu er vi altså 751 medlemmer af Europa-Parlamentet, der hver uge rejser frem og tilbage, og så bliver selv småpenge til mange penge. Men mest af alt synes jeg, at det her handler om signalet, hvor man ikke har noget imod, at medlemslandene skal skære i deres budgetter, mens man selv flyver på første klasse.

Rohde vil ikke forlade første klasse
Jens Rohde nægter dog at opgive flyvningerne på første klasse, som han synes er helt fair.

Annonce:

- Jeg sidder og stemmer for mange mennesker, der flyver over lange afstande for at komme på arbejde i parlamentet. Jeg vil aldrig forlange, at de skal flyve på økonomi-klasse, og derfor betragter jeg forslaget som ren populisme. Jeg synes, at det ville være et himmelråbende hykleri, hvis jeg havde siddet i parlament og stemt imod, at skulle flyve Business-Class, siger Jens Rohde.

- Men hvad for et signal, synes du, at det sender?

- Det må folk jo selv tolke, hvad de synes, at det sender. Jeg synes, at det er rimeligt, at vi ikke flyver på økonomiklasse, når vi har så mange timer i luften.

- Så selvom resten af EU skal spare, så skal politikerne ikke spare?

- Vi har anvist en lang række besparelser i det budgetforslag vi fremlagde.

Men I skal bare ikke spare de steder, hvor det rammer jeg selv eller hvad?

- Jeg synes, at det er i orden, at vi spare de steder, hvor det rammer os selv.

- Men det er flyrejser ikke en del af?

- Med alle de timer vi bruger i luften og i lufthavnen, så synes jeg, at det er rimeligt, at vi har mulighed for at flyve på andet end økonomiklasse. Det står jeg fuldstændig ved, slår Rohde fast.

Afstemningen endte med et nederlag til Rohde og Venstre, men på grund af EUs opbygning kan han og resten af den danske EU-delegation fortsat flyve på første, indtil forslaget har været yderligere behandlet.

Hvad synes du? Er det iorden at EU-politikerne flyver på første, mens resten af Europa er i krise?

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: