Helle har lært af Krag

Da Socialdemokraterne var i opposition, kritiserede de, at VK regeringen brugte mange millioner kroner på spindoktorer - nu har statsministeren et nyt standpunkt

Statsminister Helle Thorning-Schmidt er blevet glad for spindoktorer (Foto: Mik Eskestad, Jyllands-Posten)
Statsminister Helle Thorning-Schmidt er blevet glad for spindoktorer (Foto: Mik Eskestad, Jyllands-Posten)

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har taget ved lære af sin gamle partikammerat, tidligere statsminister Jens Otto Krag.

Det var ham, der i midten af 1960'erne lancerede udtrykket: Man har et standpunkt, til man tager et nyt.

Det har Helle Thorning-Schmidt også gjort omkring spindoktorer.

Da S og SF var i opposition, harcelerede de to partier over, at VK regeringen brugte alt for mange millioner af kroner på dyre spindoktorer. Men det er intet imod, hvad den nye SRSF regering vil bruge.

- Dengang var spindoktorer nærmest noget af det værste, der fandtes. Derfor har jeg spurgt finansministeren om, hvor meget den nye regering bruger på rådgivere i sammenligning med, hvad VK regeringens brugte, siger Martin Geertsen (V).

Finansminister Bjarne Corydon (S) oplyser, at VK regeringen bruger 17,2 millioner kroner på løn og pensioner til 17 spindoktorer i 2011.

De 17 stoppede fredag 26. august, da daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) udskrev valg. Men da de har krav på seks måneders efterløn, får de løn til 26.februar 2012.

Bjarne Corydon skriver i et svar til Martin Geertsen, at budgettet for de foreløbig 26 nye SRSF spindoktorer lyder på en udgift på 24,7 millioner kroner i 2012.

Finansministeren understreger, at beløbet kan komme op på 30,8 millioner kroner, hvis ministrene ansætter det maksimale antal spindoktorer på 32, som S, R og SF's topledere har aftalt.

- Jeg undrer mig i mit stille sind over, at den nye regering har brug for så mange spindoktorer, når de skældte VK regeringen ud for at bruge for mange penge på rådgivere. Jeg ville hellere have brugt nogle af de ekstra penge på at lave en undersøgelse af erhvervs- og vækstminister Ole Sohns (SF) fortid, lyder det med bidende ironi i stemmen fra Martin Geertsen.