Løkke vil sænke skatten og slanke staten

Danskerne skal betale mindre i skat og have en mindre stat, siger Venstres leder til partiets landsmøde

Lars Løkke på talerstolen i Odense. (Foto: Joachim Adrian/POLFOTO)
Lars Løkke på talerstolen i Odense. (Foto: Joachim Adrian/POLFOTO)

Skatten skal ned, og det offentlige skal effektiviseres.

Sådan siger Venstres formand Lars Løkke Rasmussen, som udstikker 'fem offensive sigtelinjer' på landsmødet i Odense.

Det er hans anden store tale til de 1500 tilhørere ved landsmødet. Lørdag forklarede han, hvorfor Venstre vandt valget, men tabte magten. Søndag sætter den tidligere statsminister fokus på Venstres visioner.

Læs også: Løkke har fået partibil med privatchauffør

- Spørger I mig, om jeg vil lave Danmark til et lavskatteland, så er mit svar nej. Spørger I mig, om jeg ønsker en mindre skattebyrde, så er mit svar ja, siger Venstres formand.

Han får klapsalver for at ville spare i det offentlige, som skal "gå lidt længere på literen". Danmark har ikke råd til at bruge seks af ti kroner i den offentlige sektor, siger Lars Løkke Rasmussen.

- Vi skal reservere en større del af væksten til den private sektor, så den kommer til at fylde noget mere, siger han.

Læs også: Løkke rødkål-joker blandt vennerne

Flere danskere skal bidrage, så velfærdssamfundet ikke kun finansieres af den halvdel, som har arbejde. Derfor foreslog VK-regeringen i foråret at reformere førtidspensionen, siger Venstres formand.

- Spørger I mig, om vi skal holde op med at hjælpe samfundets svageste, så er svaret et rungende nej. Spørger I mig, om vi skal møde alle med høje krav og forventninger, så er svaret ja, siger han.

Udlændinge skal lettere kunne at komme til Danmark for at studere eller arbejde. Det skaber job, mener Lars Løkke Rasmussen.

Læs også: Løkke klandrer S for brudte valgløfter

Endelig skal Danmark fastholde den aktivistiske udenrigspolitik og føre en offensiv Europapolitik

- Spørger I mig, om krig altid er den bedste løsning, så er mit svar selvfølgelig nej. Et klart nej. Men spørger I mig, om det er klogt at love Iran eller Syrien, at den frie verden aldrig vil tage militære skridt imod dem, så er mit svar lige så klart nej, siger han med adresse til Villy Søvndal.