Helle lukkede øjnene for sex-sag

Carsten Hansen forulempede ansat: Statsministeren kendte til sag om sexchikane, men gjorde intet

Helle Thorning-Schmidt lod Carsten Hansen komme med på ministerholdet, selv om han var involveret i en sag om sexchikane. (Foto: Tariq Mikkel Khan)
Helle Thorning-Schmidt lod Carsten Hansen komme med på ministerholdet, selv om han var involveret i en sag om sexchikane. (Foto: Tariq Mikkel Khan)

Helle Thorning-Schmidt blev i foråret klar over, at en ubehagelig sag havde ramt Socialdemokraternes sekretariat på Christiansborg.

Daværende gruppeformand Carsten Hansen havde forulempet en ansat i forbindelse med fest, og nu var det blevet til en sag med fagforeningen HK.

Men partiets formand vendte ifølge Ekstra Bladets kilder ryggen til problemet og lod andre om at få sagen løst.

Oplysningerne viser også, at formanden var vidende om sagen, da hun efter valget blev Danmarks nye statsminister og efterfølgende gjorde Carsten Hansen til minister for by, bolig og landdistrikter.

Thorning-Schmidt valgte altså at gøre Carsten Hanen til minister på trods af, at Socialdemokraterne kort forinden måtte indgå et forlig om sexchikane på hans vegne.

Minder om Sass
Statsministerens reaktion i forbindelse med Carsten Hansens sag om sexchikane minder om situationen, da Henrik Sass Larsens ministerdrømme blev knust.

Her fik Helle Thorning-Schmidt kendskab til, at PET ikke kunne give en sikkerhedsgodkendelse til sin mangeårige højre hånd, men hun kunne ikke selv give beskeden om, at det var slut.

Læs også:Herregud, Sex-Carsten var jo liderlig

I stedet sendte hun embedsmænd i byen for at overbevise Henrik Sass Larsen om, at han var nødt til at trække sig. Det endte han med at gøre.

Den afgørende forskel er naturligvis, at Henrik Sass Larsens møde med en rocker kostede ham jobbet som minister, mens Carsten Hansen kom med på ministerholdet, selv om også han havde en pinlig sag i bagagen.

Ligesom Henrik Sass Larsen har været en vigtig medspiller for Helle Thorning- Schmidt på vejen mod Statsministeriet, har Carsten Hansen også haft en afgørende indflydelse.

Læs også:Engell: Hansen-sagen rider Thorning som en mare

For det var netop Henrik Sass Larsen og Carsten Hansen, der fik skabt ro i den socialdemokratiske folketingsgruppe, efter at Helle Thorning-Schmidt kom til magten.

Carsten Hansen blev hentet ind i ledelsen som gruppeformand som repræsentant for den venstrefløj, der tabte formandsopgøret, da Helle Thorning-Schmidt ved en urafstemning besejrede Frank Jensen.

Ekstra Bladet forsøgte i går at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt via hendes spindoktor. Her var beskeden, at hun ikke ønskede at kommentere sagen.

kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Politik
Mest læste
Hent flere
Mest læste på ekstrabladet.dk
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Nyhedsredaktør:Nanna C. Pedersen
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen