Sohn indrømmer: Jeg talte upræcist

Erhvervs- og vækstminister Ole Sohn indrømmer nu, at han har været 'upræcis' om penge fra Moskva

Ole Sohn vil i aften forsøge at forklare sig (Foto: Mik Eskestad / Polfoto)
Ole Sohn vil i aften forsøge at forklare sig (Foto: Mik Eskestad / Polfoto)

Ole Sohn har nu fået munden på gled efter flere ugers massivt pres - overfor Berlingske indrømmer han nu, at han talte upræcist og forkert, da han sidste år forklarede til TV2, at han som kommunisternes formand kæmpede imod ordrer til kæmpe overpriser fra Sovjetunionen.

- Ja, de udtalelser stemmer ikke med, hvad jeg ellers har sagt. Det var upræcist formuleret. Sandheden er, at der kom millioner fra Moskva via ordrer. Jeg havde to muligheder: Enten at lade det hele falde eller fortsætte med at udvikle det politiske projekt, siger Ole Sohn (SF) til Berlingske.

Berlingske havde i weekenden en historie om, at magasinet Glasnost betalte overpris hver måned for at få trykt blade - omkring en halv million hver måned for at få trykt blot 3000 eksemplarer. Magasinet afleverede op mod en halv million kroner hver måned for at få trykt små 3.000 eksemplarer. Samtidigt fortalte den daværende chefredaktør, at Ole Sohn blokerede for Glasnosts forsøg på at komme ud af overbetalingsaftalen.

- Ja, det er rigtigt. Ellers var det hele faldet. Det var den mulighed, jeg havde. Jeg valgte at udvikle det politiske projekt og i 1990, da jeg fik flertallet i DKP, fik jeg lukket Terpo Tryk, solgt huset i Dronningens Tværgade og lukket Land og Folk, siger Ole Sohn til Berlingske.

- Så det passer ikke, hvad du sagde sidste år til TV2?

- Jeg havde valget mellem at lade det hele falde eller udvikle det politiske projekt. Jeg valgte det sidste, siger Sohn til Berlingske.

Taler ud tre gange i aften
Presset er stort på på erhvervs- og vækstminister Ole Sohn efter flere ugers massive skriverier om hans fortid i DKP. Meget stort.

Så stort, at han i aften har hele tre interviews i kalenderen- først kl. 19.00 i Nyhederne på TV2, så kl. 21.00 i TV-avisen på DR1 og til sidst slutter han af i Deadline på DR2 kl. 22.30.

Her vil han svare på spørgsmål omkring sin fortid.