Kristian Jensen forstår ikke kritikken

Både Venstres bagland og Liberal Alliance kritiserer Venstre for ikke at være liberale nok. Giver ingen mening, siger gruppeformanden forud for landsmødet

Kristian Jensen (V) og Anders Samuelsen (Liberal Alliance). (Foto: Folketingets tv og Jens Dresling)
Kristian Jensen (V) og Anders Samuelsen (Liberal Alliance). (Foto: Folketingets tv og Jens Dresling)

Venstre holder i weekenden sit første landsmøde i ti år som oppositionsparti. Og allerede inden deltagerne har indtaget Odense Congress Center rejser der sig kritik i baglandet.

Berlingske: Løkkes bagland udforerer Venstre før landsmødet ( eksternt link)

Venstres gruppeformand, Kristian Jensen, er åben over for kritikken, men forstår den slet ikke:

- Nej, for vi har altid været liberale. Og vi har opnået markant liberale sejre de sidste fire år på marginalskat, tilbagetrækningsreform og dagpengereform. Så det ville være helt fortket at begynde at tale om, hvordan vi bliver liberale igen, siger han til ekstrabladet.dk.

Og fra de ideologiske meningsfæller hos Liberal Alliance lyder der kritik af Venstres accept af regeringens skattestigninger.

Avisen.dk: LA: Venstre har skabt socialistisk mærkesag ( eksternt link)

Men heller ikke kritikken fra den ærkeliberale partileder Anders Samulsen bidder på Jensen:

- Enten har Anders Samuelsen overhovedet ikke forstået vores udtalelse. Eller også citerer du ham forkert. For vi accpeterer på ingen måde de stkattestigner. Men vi kan kontatere, at der ikke længere er flertal for at skattestop, siger Kristian Jensen.

Jensen vil ikke surmule i fire år
Og Venstre har ikke tænkt sig at være på tværs resten af valgperioden.

- Vi vil ikke som samuelsen sidde og surmule i fire år. Vi ønsker at søge indflydelse for den lille million danskere, der har stemt på Venstre, siger Kristian Jensen, der dog nægter, at Venstre er begyndt at ligne et midterparti.

Samulesen skuffer sine vælgere, hvis han fortsætter med at sidde med armene overkors og nægter at acceptere, at magten er skiftet på Christiansborg.

Læs også: Venstre stemmer ja til finansloven

- Vi så gerne skattestoppet forsat. Men der er ikke længere flertalt for det.

Hvad bliver det store samtaleemne i baren på Venstres landsmøde i år?

- Det bliver den voldsomme tilslutning, der har været til Venstre. Og hvordan vi fornyer partiet og stadig fastholder de hundrede tusinde, der støtter os.

Venstres formand, Lars Løkke, har i konstitueringen af folketingsgruppen ikke fået nogen ordførerposter, da han skal svæve over vandene og køres i stilling til næste valg.

- Det går fremragemnde. Vi skal naturligvis blive ved med at fortælle danskerne, at det Lars Løkke og ikke Helle Thorning, der skal være landets næste statsminister, siger Venstres gruppeformand før weekendens landsmøde.