Annonce:
Annonce:

Helles mand svinet af russiske spioner

Bøsserygterne om Stephen Kinnock sat i gang af russisk efterretningstjeneste, skriver engelsk avis før Helle Thornings besøg hos David Cameron

Helle Thorning-Schmidt tog imod sin mand, da Stephen Kinnock i januar 2008 vendte hjem fra St. Petersborg efter en anklage for spirtkørsel. Også bøsserygtet om den britiske diplomat blev skabt, mens London og Moskva lå i dyb krise efter attentatet mod Alexander Litvinenko, skriver Mail on Sunday. (Foto: Jan Sommer)
Helle Thorning-Schmidt tog imod sin mand, da Stephen Kinnock i januar 2008 vendte hjem fra St. Petersborg efter en anklage for spirtkørsel. Også bøsserygtet om den britiske diplomat blev skabt, mens London og Moskva lå i dyb krise efter attentatet mod Alexander Litvinenko, skriver Mail on Sunday. (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Politik

Det var den russiske efterretningstjeneste, som kort før folketingsvalget i september satte rygter i gang om, at statsministerkandidat Helle Thorning-Schmidts mand, britiske Stephen Kinnock, var bøsse.

Det skriver den store britiske søndagsavis Mail on Sunday, som refererer til 'diplomatiske kilder'.
Læs: Bøsserygter om Kinnock vækker opsigt

Artiklen kommer lige før, at Helle Thorning-Schmidt som kommende formand for EU i dag besøger den britiske premierminister David Cameron.

Politisk motiveret fiktion
Både Helle Thorning og hendes svigerfar, den tidligere britiske Labour-leder Neil Kinnock, måtte forholde sig til rygterne om Stephen - rygter, som i Danmark blev kædet sammen med Kinnocks manglende synlighed i den valgkamp, som skulle gøre hans kone til landets første kvindelige statsminister.

Annonce:

- Det er meget ubehageligt, at der kører den slags rygter, og jeg bliver også lidt ked af, at der skal være den slags rygter generelt om politikere. Jeg kan kun sige: Det er IKKE rigtigt, sagde Helle Thorning blandt andet til Ekstra Bladet. Hun understregede også, at rygterne var ubehagelige for hele familien, ikke mindst for ægteparrets to døtre.
Læs: Helle om skilsmisserygter: Grotesk og ubehageligt

Neil Kinnock afviste rygterne som 'politisk motiveret fiktion', som var fabrikeret for at miskreditere hans svigerdatter.

Skumle typer står bag
Mail on Sunday skriver, at avisens diplomatkilder fortæller, at mistanken om rygtesmederiet rettes imod 'skumle typer' i det russiske efterretningssystem.

Avisens kilder mener, at rygtedannelsen om Stephen Kinnocks seksualitet har rødder tilbage til den tid omkring årsskiftet 2007-2008, da Stephen Kinnock som leder af British Council i St. Petersborg var indblandet i en diplomatisk krise mellem London og Moskva. Klimaet mellem Rusland og Storbritannien var på lavpunktet på baggrund af giftattentatet på den afhoppede russiske spion Alexander Litvinenko i London.
Læs: Litvinenko døde torsdag aften

Annonce:

Anholdt for spritkørsel
Kreml beordrede dengang briterne til at lukke British Councils kontorer i St. Petersborg og Jekaterinborg, og lige efter nytår blev Stephen Kinnock anholdt og beskyldt for spritkørsel. Han nægtede at tage en alkotest med henvisning til sin diplomat-status og forlod dagen efter Rusland og rejste hjem til Helle og børnene i København.

Mens det britiske udenrigsministerium fordømte anholdelsen og beskyldningerne om spritkørsel som en del af 'et mønster af chikane', lagt af russisk efterretningstjeneste, skrev en St. Petersborg-avis, Nasha Versia Na Neve ifølge Mail on Sunday en artikel, som hævdede, at Kinnock inden anholdelsen havde været 'sammen med en ung letlevende russisk dame'.

Blogger hånede spionerne
Denne artikel fik følgende kommentar fra en velkendt - men stadig uidentificeret - blogger med politiske interesser:

- Giv det to-tre dage, og den unge letlevende dame vil forvandle sig til en ung mand af samme type - dårlige karakterer til Kammerat Obersterne (slang for højtstående agenter i FSB, det tidligere KGB) for ikke at have forstået det noget hurtigere.' Kommentaren antydede videre, at Stephen Kinnock ville kunne afpresset af FSB.

Annonce:

Ifølge Mail on Sunday har den anonyme blogger så sent som i sidste uge pr. mail afvist at forklare, hvorfor han kom med de uunderbyggede beskyldninger. Svaret var kort:

- Jeg har ikke noget ønsker om at tale om begivenheder, som foregik for tre år siden. Beklager.

Kinnock: Alle påstande er vrøvl
Mail on Sundays diplomat-kilder siger:

- Stakkels Stephen havde en hård tid i St. Petersborg. Han blev fanget i den værste slags Sovjetagtige trusler - og nu må han og hans kone tåle overvældende tilsvininger af samme slags. Vi tror ikke, at det er nogen tilfældighed.

MailOnline oplyser, at Stephen Kinnock har søgt juridisk assistance for at få rygterne om ham standset. Mail on Sunday har forelagt Stephen Kinnock sagen og spurgt, om han tror, at 'mørke kræfter' i Rusland stod bag rygterne om homoseksualitet. Svaret var:

- Det er første gang, jeg hører om det. Alle påstande har vist sig at være vrøvl, og jeg kan bekræfte, at det stadigvæk er tilfældet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: