Engell: Thorning-sagen er en skandale

Til bunds i skandalesagen. Hans Engell vil have klarhed om, hvorfor at skatteministeriets departementschef var med til møder omkring Helle Thornings skattesag

Dagbladet Politiken kan afsløre, at skatteministeriets departementschef Peter Loft i 2010 var med på de møder, hvor Helle Thorning-Schmidts skattesag blev afgjort. Godt et år senere, få dage før valget, blev afgørelsen lækket til BT.
Dagbladet Politiken kan afsløre, at skatteministeriets departementschef Peter Loft i 2010 var med på de møder, hvor Helle Thorning-Schmidts skattesag blev afgjort. Godt et år senere, få dage før valget, blev afgørelsen lækket til BT.
Følg Politik

Ekstra Bladets politiske kommentator Hans Engell er rystet over, at Skatteministeriets departmentschef, Peter Loft, har været med til møder omkring Helle Thorning-Schmidts skattesag.

- Jeg betragter Thorning-sagen som en af de største administrative skandalesager i nyere tid, siger Engell til ekstrabladet.dk

I dagens udgave af Politiken kan man læse, at Peter Loft i løbet af godt en måned i august-september 2010 år holdt fem møder med direktørerne for Skat København, selv om afgørelse i sager om personskat kun kan træffes af de regionale skattecentre, bl.a. Skat København. I følge Hans Engell så er det uforståeligt, hvorfor at Peter Loft var med til møderne.

- Man må spørge sig selv, hvordan kan det så være, at departementschefen på en måned holder fem møder, med skat København om sagen - sagen var jo sådan set til at overse i første omgang. Hvis alle sager i denne her kategori, skulle op på Peter Lofts bord, så ville han til sidst falde bevidstløs om.

Læs: Mystik om departementschefs rolle i Thorning-sag

Dommerundersøgelse af sagen
Sagen bliver yderligere problematiseret af, at den fortrolige afgørelse i Helle Thorning-Schmidts skattesag, godt et år senere - en uge før valget 15. september i år - blev lækket til dagbladet B.T.

-Fordi, at der er så få, der har haft den i hænderne.Og fordi, at der er så klart et politisk motiv bag, så er det vigtigt, at den bliver undersøgt til bunds nu. Situationen er den, at hvis ikke politiet kan komme fuldstændig til bunds i sagen, så er der behov for en bredere juridisk undersøgelse, altså eksempelvis en dommerundersøgelse, siger Hans Engell, der samtidig understreger sagens vigtigthed.

Læs: V-minister havde adgang til Helles skattesag

- Jeg synes, at det her er en meget alvorlig sag. Det der gør denne her sag ekstra alvorlig, er at det var helt tydeligt, at den blev placeret på et tidspunkt, hvor et folketingsvalg var få dage foran. Samtidig er det uhørt i Danmark, at en toppolitikers personlige skatteforhold kommer frem på denne her måde.

Lækagen undersøges nu af Københavns Politi.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Tak til børnene for at give deres liv

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Udforsk Ekstra Bladet+