Thorning har fuld tillid til Sohn

Trods fortsatte historier om Ole Sohns fortid som DKP-formand har Thorning fuld tillid til sin minister.

Selvom KGB's sidste chef i Danmark er stået frem med beskyldninger om, at erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) i sin tid som DKP-formand har modtaget kolde kontanter fra Sovjetdiktaturet, så freder Helle Thorning-Schmidt (S) sin minister.

- Jeg vil gerne understreger, at jeg har ikke set noget i pressen, som gør, at jeg ikke har fuld tillid til min erhvervs- og vækstminister, siger statsminister Helle Thorning-Schmidt og tilføjer:

- Jeg er sikker på, at Ole Sohn bliver et stærk aktiv for regeringen, og jeg tror, han kan yde en værdifuld indsats for regeringen.

Ole Sohn har flere gange tidligere pure afvist, at han har modtaget sorte Sovjetpenge til at drive det kommunistiske diktaturs politiske satellit i Danmark. Alligevel bliver sagen ved med at dukke op.

Venstre opfordrer til, at Danmark henvender sig til den russiske regeringen for at få sagen opklaret. Det kan ske ved at få adgang til gamle arkiver, som kan afsløre, om Ole Sohn har kvitteret for pengene fra Sovjetdiktaturet.

Men det kommer ikke til at ske:

- Det kan jeg sige klart og tydeligt, at det vil vi ikke. Jeg har fuld tillid til Ole Sohn, og jeg tror, vi gør os bedst tjent med at bruge danske vurderinger af sagerne, siger Helle Thorning-Schmidt.

Dermed henviser hun til, at PET sikkerhedsgodkender ministre, før de tiltræder. Det vakte stor opsigt, da Helle Thorning-Schmidts højre hånd Henrik Sass Larsen måtte opgive drømmen om finansministerposten, da PET ikke ville sikkerhedsgodkende ham.

- Der har været en diskussion om, at regeringen fortager sikkerhedstjek af kommende ministre. Jeg tror ikke, det er nogen hemmelighed mere. Men i Danmark er der ikke nogen tradition for at fortælle om det.

- Det er der i hvertfald ikke nogen tidligere statschef, der har gjort. Derfor bliver jeg ved med at sige, at jeg af principielle årsager hverken kan eller vil svare på spørgsmål i disse sager, siger Helle Thorning-Schmidt.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere