Ole Sohn afviser nyt tjek af 'Moskvaguld'

Intet behov for endnu en undersøgelse af Ole Sohn for at få "Moskvaguld" som DKP's formand, siger han selv

Ole Sohn (S) afviser en undersøgelse. (Foto: Mik Eskestad)
Ole Sohn (S) afviser en undersøgelse. (Foto: Mik Eskestad)

Det er grundløst, når Venstres Søren Pind kræver, at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) indleder en uvildig undersøgelse af, om erhvervsminister Ole Sohn som formand for Danmarks Kommunistiske Parti (DKP) fik penge fra det sovjetiske moderparti.

Det siger Ole Sohn i en skriftlig kommentar efter påstande i Morgenavisen Jyllands-Posten om, at DKP-toppen modtog kontanter fra KGB's sidste chef i Danmark, Nikolaj Sjatskikh.

Læs også: Oppositionen kræver Sohns fortid undersøgt

- Min fortid er gennemgået af Diis og PET-Kommissionen, og jeg er blevet sikkerhedsgodkendt som minister. Nu kommer der så en 85-årig tidligere KGB-chef, som har svært ved at genkende mig, siger Ole Sohn og tilføjer:

- Og som i interviewet med Jyllands-Posten giver udtryk for, husker han ikke at have afleveret penge til mig. På den baggrund kræver oppositionen nye undersøgelser, siger Ole Sohn.

Han fastholder, at han har sagt "klart og tydeligt", at han ikke fik sovjetiske penge eller har godkendt, at andre modtog beløb.

- Jeg har intet at skjule. At de kommunistiske partier, herunder DKP fik støtte fra Sovjet er velkendt. Det er beskrevet i bogen "Guldet fra Moskva", og jeg har også selv skrevet om det i bogen "Fra Folketinget til celle 290", siger Ole Sohn.

- Det er mere end 20 år siden, at jeg meldte mig ud af DKP og tog afstand fra den tid, og jeg har gennem alle årene åbent fortalt, at DKP fik støtte fra Sovjet, således også gentaget det til Jyllands-Posten i anledning af dagens artikel, siger Ole Sohn.

Søren Pind finder det dobbeltmoralsk, at Socialdemokraterne, SF og De Radikale i valgkampen lovede, at 40 procent af Folketingets medlemmer kunne beordre en uvildig undersøgelse, men nu har opgivet kravet trods deres undersøgelse af Irak-krigen.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere