Lykketoft freder Samuelsen i folketinget

Trods betaling af narkogæld ser Lykketoft ingen problemer i forhold til Samuelsens medlemskab af Folketinget

Anders Samuelsens medlemskab af Folketinget er langt fra i fare, selvom det søndag er kommet frem, at lederen af Liberal Alliance har betalt en narkogæld for en person tæt på sig.

LÆS: Anders Samuelsen betalte narkogæld

Det siger Folketingets formand, Mogens Lykketoft.

- Der er ikke nogen sag, der giver anledning til at diskutere, om han kan være medlem af Folketinget. Selvfølgelig kan han det, siger han til Ritzau.

Spørgsmål: Hvordan ser det ud, hvis der er tale om, at han har begået en ulovlighed?

LÆS: A dvokat: Samuelsen har ikke overtrådt lov

- Folketingsmedlemmer er beskyttet af immunitet, og hvis de bliver anklager for noget, skal vi tage stilling til, om der overhovedet kan rejses en sag, siger Mogens Lykketoft og fortsætter:

- Derefter kan der være en vurdering af, om de er værdige til at være medlemmer af Folketinget. Men vi er slet ikke i nærheden af noget, der kan ende på den måde.

Sagen drejer sig om, at Liberal Alliances leder, Anders Samuelsen, ifølge Berlingske har betalt en narkogæld på mellem 10.000 og 20.000 kroner for en person tæt på sig.

LÆS: Anders Samuelsen betalte narkogæld

Pengene skal Anders Samuelsen have betalt til en pusher, der arbejder for et medlem af Hells Angels.

Både Liberal Alliances top og daværende justitsminister Lars Barfoed (K) var orienteret om narkogælden, som Samuelsen, betalte mens Lars Barfoed var justitsminister. Det blev han i februar 2010.

LÆS: Barfoed: Anders Samuelsen kontaktede mig

Ifølge Anders Samuelsen selv har han blot gjort det, alle andre ville have gjort i samme situation: Hjulpet et medmenneske, der havde brug for min hjælp.

Anders Samuelsen er i øjeblikket til FN's Generalforsamling i New York.