- Vi passer på pengene

Europaminister Nicolai Wammen afviser EU-fråds

- Vi passer på pengene, siger europaminister Wammen, selv om Danmark bruger 10 millioner kroner ekstra på EU-møde. (Foto: Cathrine Ertmann)
- Vi passer på pengene, siger europaminister Wammen, selv om Danmark bruger 10 millioner kroner ekstra på EU-møde. (Foto: Cathrine Ertmann)

Det bliver et discountformandskab, når Danmark i første halvdel af 2012 svinger taktstokken i EU.

Sådan lyder meldingen fra europaminister Nicolai Wammen (S) på trods af, at regeringen bruger 10 millioner kroner ekstra på det danske formandskab, så den samlede regning lander på 260 millioner kroner.

Læs mere: Ingen sparetider her: Ekstra millioner til EU-møde

Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti kalder det beskæmmende, at regeringen bruger flere penge på EU-møder, når det ene valgløfte efter det andet bliver brudt på grund af pengemangel.

Læs mere: Har fået nok: Beskæmmende med ekstra EU-millioner

Nicolai Wammem har fredag ikke tid til at tale om sagen, men sender et citat gennem sin spindoktor.

- Budgettet afspejler, at vi i den danske regering er ambitiøse, når det gælder det kommende danske formandskab, men også, at vi udviser økonomisk ansvarlighed i en tid, hvor det er vigtigt, at vi passer godt på pengene, siger Nicolai Wammen.

Ifølge Europaministeriet er de danske udgifter langt mindre, end hvad andre lande tidligere har brugt.

Polen er formandsland netop nu. Det koster 860 mio. kr. for et halvt år. Tidligere har Sverige brugt 315 mio. kr. Belgien 551 mio. kr. og Spanien 640 mio. kr.

Ministeriet oplyser, at Danmark kun afholder otte uformelle ministermøder, mens Polen holder 20 i sit halve år som formand.

Møderne foregår tre steder: Bella Center, Forum Horsens og på statens eget konferencested Eigtveds Pakhus.

Bella Center og Forum Horsens er fundet gennem offentlige udbud for at spare penge, lyder det fra ministeriet.