Annonce:
Annonce:

Regeringen øger ulandsbistand med 800 mio.

I sit nye finanslovforslag lægger regeringen op til en betydelig forhøjelse af dansk udviklingsbistand

Annonce:
Følg Politik

Efter flere år med besparelser på udviklingsbistanden lægger den nye regerings nu op til en dansk kursændring.

I det finanslovsforslag, regeringen fremlægger i den kommende uge, er der lagt op til at øge udviklingsbistanden med knap en milliard kroner. Pengene er blandt andet øremærket til at afhjælpe sultkatastrofen på Afrikas Horn.

Det beretter TV2 Nyhederne.

VK-regeringen valgte med støtte fra Dansk Folkeparti at fastfryse udviklingsbistanden på 15,2 milliarder kroner frem til 2013. Det gør den nye regering dog op med. Udviklingsbistanden skal stige med 234 millioner kroner i 2012 og med yderligere 600 millioner i 2013.

- Det er et rigtig godt signal. Også til resten af verden. Vi lukker os ikke inde. Vi kigger ud i den store verden, siger udviklingsminister Christian Friis Bach (R) til TV2 Nyhederne.

Regeringen har som målsætning, at udviklingsbistanden fremover skal udgøre en procent af bruttonationalproduktet. Den har sikret flertal for lovændringen ved hjælp af Enhedslisten.

Udviklingsminister Christian Friis Bach (R) kalder det et godt signal at sende til verden, mens den tidligere udviklingsminister Søren Pind (V) ikke kan se, hvor pengene skal komme fra.

- Det er et mærkeligt signal, at man på den ene side siger, at vi ikke har råd til noget som helst. Vi knalder skatterne op. Og samtidig sender man penge af sted, når vi i forvejen har en af verdens højeste udviklingsbudgetter. Det er lidt mærkeligt, siger den tidligere udviklingsminister til TV2 Nyhederne.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: