Annonce:
Annonce:

Engell: Gik Sass i PET's fælde?

Henrik Sass Larsen forsøger at standse rygtedannelser, men hele sagen lugter stadig, siger politisk kommentator og tidligere PET-chef

Henrik Sass Larsen er tilbage på de bageste rækker i Folketinget - uden ordførerposter. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Henrik Sass Larsen er tilbage på de bageste rækker i Folketinget - uden ordførerposter. (Foto: Jacob Ehrbahn)
Annonce:
Følg Politik

Henrik Sass Larsen (S) vil have aflivet myte- og rygtedannelser og har derfor fremlagt referat for de afgørende dage med regeringsforhandlinger på Hotel Crowne Plaza i september.

Læs også: Sass Larsen: Jeg har kvajet mig

Men iagttagere af forløbet undrer sig fortsat:

- Sagen rummer et meget stort mysterium: Hvem har taget billederne på torvet i Køge og foræret dem til B.T.? Den fotografiske kvalitet virker ikke som om, det er en amatør, der er gået forbi med sit mobilkamera, siger ekstrabladet.dk's politiske kommentator Hans Engell.

Billederne af Henrik Sass Larsen i samtale med rockeren Torben Ohlsen på café i Køge var med til at skubbe til læsset, der endte med at vælte Sass.

Annonce:

PET og billederne
- Tværtimod fremstår fotografierne yderst professionelle. Hvis det er billeder, som PET har taget i forbindelse med skygning af en eller flere personer, hvordan er de så havnet i avisen - og hvem har ansvar for det? Efter min mening har sagen efterhånden udviklet sig sådan, at en noget grundigere redegørelse fra regeringen er påkrævet, siger Hans Engell.

Også Hans Jørgen Bonnichsen, der tidligere var operativ chef for PET, undrer sig over sagens forløb.

- Det er jo f.eks. god gammel PET-tradition, at man intervenerer så tidligt som muligt og kontakter de involverede personer. Så det undrer mig, at man har ventet så længe med at kontakte Henrik Sass Larsen, siger Hans Jørgen Bonnichsen til ekstrabladet.dk.

At den rocker, Sass Larsen haft haft kontakt til, bliver tillagt så stor betydning, undrer ligeledes den tidligere PET-chef.

TIl DR siger Bonnichsen, at PET-vurderingen af Sass Larsen i hans øjne hviler på så svagt et sikkerhedsmæssigt fundament, at man bør have en uafhængig myndighed til at vurdere validiteten i PET's materiale

Læs også: Sass Larsen: Jeg kan ikke blive minister

Venstre vil nu have statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og justitsminister Morten Bødskov (S) på banen.

- Der har været total radiotavshed fra statsministeren og justitsministeren i den sag, men nu vi have klar besked, siger medlem af Folketinget for Venstre Martin Geertsen til TV2 News.

Et krav Hans Jørgen Bonnichsen 'hilser med glæde'.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: