Støjberg til 'vanvittige salafister': Find et andet land

Raser over, at ekstremister håber, at danske soldater kommer hjem i kister

Foto: Thomas Sjørup
Foto: Thomas Sjørup

- Find et land, hvor i hører bedre hjemme.

Så klar er den tidligere minister Inger Støjbergs besked til ekstreme tilhængere af salafismen, der er en yderligtgående form for islam.

Det sker efter, at en repræsent for salafistgruppen Ahlu Sunah Wa Jammah har udtalt sig til Jyllands-Posten.

- Jeg håber, at alle danske soldater, der er i Afghanistan, kommer hjem i kister. For de kæmper for demokrati, som vi ikke vil have, siger Adnan Avdic til avisen.

Det har medført følgende reaktion fra integrationsordfører Inger Støjberg (V):

Læs også: Minister vil kortlægge islamisk gruppe

- Hvis man mener, at danske soldater i Afghanistan skal hjem i kister, homoseksualitet skal forbydes og at demokratiet skal opløses, så bør man spørge sig selv, om man overhovedet hører til i Danmark. Derfor til jer vanvittige salafister: Jeg tror I kan finde et land, hvor I hører bedre hjemme!!, skriver den tidligere beskæftigelsesminister på sin Facebook-profil.

Vil have forbud
Social- og integrationsminister Karen Hækkerup (S) siger til Jyllands-Posten, at salafisterne skal ses nærmere efter i kortene fremover sammen med andre former for ekstremister som for eksempel hooligans, autonome og højreradikale.

Dansk Folkepartis integrationsordfører Martin Henriksen kritiserer social- og integrationsminister Karen Hækkerup for at snakke i stedet for at handle.

Han foreslår, at salafistbevægelsen i Danmark forbydes.

- Der er ikke plads til den slags mennesker i Danmark. Jeg fatter ikke, hvorfor de er her. De burde tage til Saudi-Arabien eller et andet åndeligt tilbagestående land, hvor deres modbydelige idéer for størstedelens vedkommende allerede er realiseret, siger Martin Henriksen i en pressemeddelelse.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere